Nieuwe Quote 500

Agrarische ondernemers zien kapitaal groeien

12 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het vermogen van de Nederlandse rijken is volgens de Quote 500 afgelopen jaar weer gestegen. Gemiddeld zagen de ondernemers hun kapitaal met 10 procent toenemen. Dit geldt ook voor agrarisch ondernemers in de lijst. Opvallend is de grote vertegenwoordiging van de vleessector in deze lijst.

Op een enkeling na staan alle agrarische ondernemers in de groene cijfers. Bert van den Brink van Pluimveeslachterij Brincky staat bovenaan wat betreft het groeipercentage van zijn vermogen. Van den Brink zag zijn bankrekening in een jaar tijd met 125 procent groeien naar 225 miljoen euro. Daarmee is hij goed voor plaats 79 in de ranglijst van de Quote500.

Op plaats twee staat de familie van den Brink, ook werkzaam in de pluimveesector. Deze familie zag het kapitaal met 75 procent stijgen naar 175 miljoen euro.

10

procent

groeit vermogen ondernemers

Op de derde plaats van grote groeiers staat Frank van Stipdonk. Deze zuivelaar groeide met 40 procent in vermogen en kwam uit op 77 miljoen euro, zo berekende Quote. Dat levert hem plaats 285 van de 500 op.

De lijst van agrarische ondernemers met het meeste geld op de bankrekening wordt aangevoerd door Jaap Vreugdenhil. De zuivelgigant staat met een bedrag van 360 miljoen euro bovenaan de lijst met rijkste agrarische ondernemers. De stijging van 12,5 procent zorgt ook voor een stijging op de ranglijst van plaats 52 naar 49.

De tweede plaats is voor Kees Meijer. Deze aardappelreus is volgens Quote goed voor 315 miljoen euro, een stijging van 34 procent ten opzichte van vorig jaar.

 

 

 


 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

quote500
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden