60 tot 80 miljoen euro verlies

Südzucker grimmig over toekomst suikermarkt

25 November 2015

Voor boekjaar 2015/2016 verwacht de Duitse bietenverwerker Südzucker een omzetdaling tussen 60 en 80 miljoen euro. Daarvoor zorgt de huidige situatie op de wereldwijde suikermarkt. Ondanks een kleinere Europese oogst blijft het aanbod ongekend hoog.

Voor komend boekjaar verwacht Südzucker een omzetdaling van 60 tot 80 miljoen euro

Voor boekjaar 2014/2015 moest Südzucker al met een rode pen noteren. Ook voor komend boekjaar lijkt dat het geval. De suikerproducent wijt dat volledig aan het feit dat quotumsuiker weinig waard is. De totale omzet komt naar verwachting uit op 3,22 miljard euro. Een daling van 17 procent ten opzichte van de 3.9 miljard uit het voorgaande jaar.

Ook voor 2016 wordt een beduidend lagere bietenproductie in de EU verwacht door Südzucker. Het suikeraanbod blijft echter hoog. Dat kost de bietenverwerker tussen de 60 en 80 miljoen euro omzet, zo schat het in. Vorig jaar was dat 7 miljoen euro.

Het is niet allemaal doom en gloom bij Südzucker. Zo draaien de bio ethanol productie en de afdeling specialiteiten wel goed. De markt voor bio ethanol is gunstig gestemd, waardoor Südzucker haar prognose voor 2015/2016 naar boven bijstelt. De omzet komt met 6,3 tot 6,5 miljard euro naar verwachting iets lager uit dan de 6,8 miljard euro in het vorige boekjaar. De winst stijgt echter tot een niveau van 200 tot 240 miljoen, zo schat het in. Vorig boekjaar was dat 181 miljoen euro.

De afdeling specialiteiten groeit in winst naar verwachting van 120 naar 145 miljoen euro. Het segment fruit, waar het bedrijf ook actief in is, doet het ook goed. In boekjaar 2016/2017 opent Südzucker een nieuwe fabriek voor de productie van tarwezetmeel. De aanloopverliezen hiervan worden aan het begin van volgend boekjaar verwacht.

Regenradar
Powered by Agroweer
Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Nieuws Suiker

Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Tiense Suiker pompt miljoenen in diffusietoren

Nieuws Suiker

Tiense Suiker pompt miljoenen in diffusietoren

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Nieuws Energie

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief