Trots op graanprijs

Agrimarkt en AgriSneltank winstpakkers voor CZAV

24 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Seizoen 2014/15 pakte voor veel leden en klanten van CZAV matig uit, maar het bedrijf zelfs wist nette resultaten te behalen. Zo boekten ze een resultaat van 4,9 miljoen euro dankzij deelnemingen en handelsactiviteiten en wordt met trots verwezen naar een graanprijs van 163 euro per ton. 

De twee onderdelen die het duidelijk beter deden in vergelijking met een jaar eerder waren Agrimarkt en AgriSneltank. Het leverde een flinke plus op bij de resultaten uit deelnemingen. Daarnaast presteerden ook Cebeco Granen en Nedato goed wat uiteindelijk een resultaat opleverde van 4,9 miljoen euro. 

Hoogste graanprijs in Nederland 

Andere factoren die een positieve bijdrag leverden waren groei van het marktaandeel in het coöperatieve werkgebied en meer activiteiten op de Belgische markt. Het leverde de leden al eerder een 'ongekend' hoge nakorting op van 2,2 miljoen euro.  

Nog iets wat opvalt in dit jaar was dat de coöperatie in vrijwel alle hoofdproductgroepen recordvolumes kon afzettten tegen lagere kosten. De afzet van granen steeg met 14 procent, als gevolg van een gotere inname, waardoor de omzet ondanks een lagere prijs met 3,5 procent steeg. Met trots wordt ook de graanprijs nog even aangehaald. Die kwam terecht op 163 euro per ton. Maar eigen zeggen de hoogste prijs in Nederland. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden