Wingssprayer aantrekkelijker

Budget en innovaties MIA/Vamil verruimd

7 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Boeren die optimaal gebruik willen maken van stimulerende maatregelen vanuit de overheid, doen er goed aan om de Milieulijst 2016 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken. Zo is er voor landbouwvoorzieningen meer budget gekomen en zijn er enkele nieuwe innovaties aan de MIA/Vamil-regeling toegevoegd.

Het budget voor de MIA-regeling is in 2016 verhoogd van 93 miljoen euro naar 97 miljoen. De Vamil-regeling is opgerekt van 38 miljoen euro naar 40 miljoen. Zo is er extra voordeel voor melkveestallen waarbij weidegang wordt toegepast, meer voordeel voor het tegengaan van erfafspoeling, voor waterefficiency in de glastuinbouw en het verminderen/verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen/meststoffen uit te lozen water.

Wingssprayer voor groter publiek bereikbaar

Nieuwe zaken die op de Milieulijst 2016 zijn gezet zijn een kwekerij en verwerkingsapparatuur voor insecten en spuitmachines voor vollegrondteelt met een driftreductie van ten minste 90 procent. Bij dit laatste komt de Wingssprayer in beeld. Zat er eerst alleen fiscaal voordeel op de spuit als er met GPS of taakkaarten werd gewerkt, met het schrappen van deze voorwaarden komt de duurzame techniek voor veel meer telers in aanmerking.

De Milieu Investeringsaftrek (MIA) betreft 13,5 procent. ‘Het voordeel kan tot in de duizenden euro’s lopen’, rekent ontwikkelaar Harrie Hoeben voor die benadrukt dat met deze uitbreiding de Wingssprayer voor een groter publiek bereikbaar wordt. ‘Dat betekent dat boeren die een wing op een oudere spuit willen bouwen nu een aantrekkelijk belastingvoordeel tegemoet kunnen zien. In de oude regeling moest hij een nieuwe spuit kopen. Ook een tweedehands spuit hoeft niet meer verplicht met GPS of taakkaarten te worden uitgevoerd om de korting te krijgen.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden