Regionale verschillen groot

Nordzucker verwerkt bijna 6 miljoen ton bieten minder

8 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel de Duitse Nordzucker Group 5.8 miljoen ton minder bieten verwerkte dan vorig jaar heeft het suikerconcern campagne 2015/16 onlangs met gemiddelde suikeropbrengsten beëindigd. Wel was er sprake van een grote variatie per regio, zo melden zij in een persverklaring.

De dertien fabrieken waren gedurende 88 dagen actief; dat is aanzienlijk minder dan in voorgaande jaren. Het fors gekrompen bietenareaal in de teeltregio’s van Nordzucker is daar de oorzaak van. In totaal verwerkte het bedrijf in zijn 13 fabrieken ongeveer 12,5 miljoen ton bieten. Vorig jaar was dat 18,3 miljoen ton. Op enkele uitzonderingen na verliep de verwerking stabiel.

12,5

miljoen ton

bieten verwerkte Nordzucker in totaal

De suikeropbrengst over alle landen ligt dit jaar rond het lange termijn gemiddelde, maar de regionale verschillen zijn erg groot. ‘De late inzaai en het nogal natte en koele voorjaar waren niet optimaal voor de groei van suikerbieten. Aan het eind van de zomer, wisten de bieten in veel gebieden zich echter te herstellen. In dat licht mogen we erg tevreden met de bovengemiddelde hectareopbrengsten in Duitsland en Denemarken zijn’, aldus chief agricultural officer Lars Gorissen. 

De suikeropbrengst kwam in Duitsland gemiddeld op 13 ton per hectare, Denemarken op 13.1 ton suiker, Zweden 10.8 ton, Finland 5.3 ton, Litouwen 9.6 ton, Polen 10 ton en Slowakije 9.9 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden