Twee Nederlanders in Taskforce

Veerman en Fresco checken marktpositie van boer

15 Januari 2016 - 4 reacties

Twee Nederlanders zitten in de exclusieve Europese werkgroep die de marktpositie van de boer gaat onderzoeken. Al eerder was bekend dat voormalig landbouwminister Cees Veerman het team van twaalf personen gaat voorzitten, maar ook Louise Fresco, de huidige CEO van Wageningen UR, schuift aan.

Het doel van de werkgroep is om een advies uit te brengen hoe de marktpositie en de positie in de keten van de boer kan worden verbeterd. Aan het einde van het jaar rapporteert de werkgroep haar resultaten aan de Europese Commissie. Boerenbusiness gaf Veerman kort geleden alvast zes tips voor het verbeteren van de marktpositie van de agrarische ondernemer.

De TaskForce kent in ieder geval een hoog bestuurdersgehalte

De groep kent in ieder geval een hoog bestuurdersgehalte: buiten een onafhankelijk marktexpert vervult iedereen zeer hoge managementfuncties.  Zo zullen onder andere de plaatsvervangend directeur van de Franse supermarktgigant Carrefour, de oud-directeur van de Duitse coöperatieve vleesverwerker Westfleisch en de directeur-generaal voedingsmiddelenindustrie binnen het Spaanse ministerie van landbouw aan tafel aanschuiven.

Kandidaten uit alle Europese lidstaten hebben kunnen solliciteren, maar uiteindelijk is er gekozen voor een relatief kleine groep van in totaal twaalf leden. Nederland en Frankrijk zijn de enige landen met twee deelnemers aan de werkgroep. De overige leden komen uit Polen, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Hongarije en Slowakije.  

Foto Fresco: Marjet van Veelen, foto Veerman: Monique van Zeijl

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
mathieu 15 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10867691/Veerman-en-Fresco-checken-marktpositie-van-boer]Veerman en Fresco checken marktpositie van boer[/url]
Toch jammer dat de boeren zelf niet aan het woord komen. Zo lang de afnemers van de boeren het voor het zeggen hebben in deze taskforce komt er niets uit voor de boeren.
leo 15 Januari 2016
wel gek dat men op dat niveau de markt positie van de boer nog niet kent
Henk 17 Januari 2016
We worden constant uitgeknepen door grootwinkelbedrijf/retail. Dat weet iedere boer. Nou ga je een directeur van frankrijj grootste supermarkt in deze groep zetten en geen enkele boer; ik kan nu al voorspellen wat er uit komt en wat er gaat veranderen....
... niets ...
geert 15 November 2016
Veel gepraat,maar weinig resultaat !
geert 15 November 2016
Veel gepraat,maar weinig resultaat.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Particuliere Opslag

Nederland loopt voorop bij opslag van varkensvlees

Nieuws Outlook

EU verwacht verdere krimp melkveestapel

Nieuws GLB

Brussel maakt gehakt van Nederlandse invulling GLB

Nieuws Suikerbieten

Suikerindustrie op kruistocht tegen steungeld

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief