Twee Nederlanders in Taskforce

Veerman en Fresco checken marktpositie van boer

15 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Twee Nederlanders zitten in de exclusieve Europese werkgroep die de marktpositie van de boer gaat onderzoeken. Al eerder was bekend dat voormalig landbouwminister Cees Veerman het team van twaalf personen gaat voorzitten, maar ook Louise Fresco, de huidige CEO van Wageningen UR, schuift aan.

Het doel van de werkgroep is om een advies uit te brengen hoe de marktpositie en de positie in de keten van de boer kan worden verbeterd. Aan het einde van het jaar rapporteert de werkgroep haar resultaten aan de Europese Commissie. Boerenbusiness gaf Veerman kort geleden alvast zes tips voor het verbeteren van de marktpositie van de agrarische ondernemer.

De TaskForce kent in ieder geval een hoog bestuurdersgehalte

De groep kent in ieder geval een hoog bestuurdersgehalte: buiten een onafhankelijk marktexpert vervult iedereen zeer hoge managementfuncties.  Zo zullen onder andere de plaatsvervangend directeur van de Franse supermarktgigant Carrefour, de oud-directeur van de Duitse coöperatieve vleesverwerker Westfleisch en de directeur-generaal voedingsmiddelenindustrie binnen het Spaanse ministerie van landbouw aan tafel aanschuiven.

Kandidaten uit alle Europese lidstaten hebben kunnen solliciteren, maar uiteindelijk is er gekozen voor een relatief kleine groep van in totaal twaalf leden. Nederland en Frankrijk zijn de enige landen met twee deelnemers aan de werkgroep. De overige leden komen uit Polen, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Hongarije en Slowakije.  

Foto Fresco: Marjet van Veelen, foto Veerman: Monique van Zeijl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
mathieu 15 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10867691/Veerman-en-Fresco-checken-marktpositie-van-boer]Veerman en Fresco checken marktpositie van boer[/url]
Toch jammer dat de boeren zelf niet aan het woord komen. Zo lang de afnemers van de boeren het voor het zeggen hebben in deze taskforce komt er niets uit voor de boeren.
leo 15 Januari 2016
wel gek dat men op dat niveau de markt positie van de boer nog niet kent
Henk 17 Januari 2016
We worden constant uitgeknepen door grootwinkelbedrijf/retail. Dat weet iedere boer. Nou ga je een directeur van frankrijj grootste supermarkt in deze groep zetten en geen enkele boer; ik kan nu al voorspellen wat er uit komt en wat er gaat veranderen....
... niets ...
geert 15 November 2016
Veel gepraat,maar weinig resultaat !
geert 15 November 2016
Veel gepraat,maar weinig resultaat.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden