Herstel op middellange termijn

Prijsval quotumsuiker zet Nordzucker onder druk

18 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Europa’s op één na grootste suikerproducent, Nordzucker, heeft in het derde kwartaal een iets beter resultaat geboekt dan verwacht. Toch valt er niet te ontkennen dat de groep leidt onder de lage suikerprijzen, maar er is hoop.  

In de eerste negen maanden van boekjaar 2015/16 wist Nordzucker een verlies te voorkomen en heeft daarmee de periode positiever afgesloten dan verwacht. De groep genereerde 1,204 miljoen euro aan inkomsten. Dat is 17 procent minder dan het jaar ervoor toen de producent 1,458 miljoen euro verdiende.

Kostenbesparende maatregelen wisten slechter resultaat te voorkomen

Hoofdreden hiervoor zijn de uiterst lage prijzen van quotumsuiker evenals de lagere verkoopvolumes hiervan. De inkomsten van bio-ethanol profiteerden in deze periode van een prijsherstel.

In zijn totaliteit viel het netto-inkomen van 74.4 miljoen euro vorig jaar met 0.4 miljoen euro sterk terug. Toch wist Nordzucker een slechter resultaat te voorkomen door het doorvoeren van kostenbesparende maatregelen en een geleidelijke verbetering van de suikerprijzen.

Voor de middellange termijn gaat Nordzucker ervan uit dat de wereldwijde en Europese suikermarkt zich herstelt met stijgende prijzen.  Een verlies valt echter niet te vermijden in het huidige financiële jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden