39,21 miljard euro

ChemChina doet monsterbod voor overname Syngenta

2 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Grote kans dat u nog nooit van de China National Chemical Corp. gehoord heeft. Dit bedrijf – kortweg ChemChina – heeft een gigantisch bod van 39,21 miljard euro (43,7 miljard francs) gedaan voor overname van Syngenta.

39,21

miljard

euro biedt ChemChina voor overname van Syngenta

Meerdere pogingen van Monsanto om Syngenta over te nemen strandden allemaal. Nu proberen de Chinezen het, schrijft Bloomberg. Daarvoor tasten ze diep in de buidel. ChemChina biedt 470 Zwitserse frank contant per aandeel. Dat is bijna een kwart meer dan de koers van het aandeel op 1 februari, die ruim 378 chf bedroeg. Door het nieuws is de prijs inmiddels 7 procent gestegen.

Lukt het ChemChina om de Zwitserse gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden producent over te nemen, dan gaat het om de grootste deal in de geschiedenis van het Chinese bedrijfsleven. Ook zou het 32 jaar oude bedrijf het grootste agrarische chemieconcern ter wereld worden.

China wil graag onafhankelijker worden op het gebied van gewasbescherming- en zaaizaadtechnologie, schrijft het persbureau. Het bedrijf heeft echter al 37 miljard dollar aan schulden in de boeken staan.

Zowel Syngenta als ChemChina gaan niet op de berichten in. Het Zwitserse concern maakt morgen, woensdag 3 februari, zijn jaarcijfers bekent. De overname zou mogelijk dan al publiekelijk worden gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
chiNEE 2 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10867994/ChemChina-doet-monsterbod-voor-overname-Syngenta]ChemChina doet monsterbod voor overname Syngenta[/url]
hoe geloofwaardig ben je als je als bedrijf al 37 miljard dollar schuld hebt....... waar halen ze dan die 39 miljard euro vandaan?
Die ChiNEEzen hebben Adama (voorheen Makthesim) ook al in de vingers.
De ChiNEEzen willen maar 1 ding: over de hele wereld kennis en info stelen / "kopen". Was ook al een ChiNEEs die gepatenteerde mais jatte bij een Amerikaans bedrijf (bericht op boerderij.nl van vandaag).

Mensen, wees op uw hoede! En Syngenta: verkoop je ziel en zaligheid niet aan Aziaten!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden