39,4 miljard euro

Chinees overnamebod Syngenta nog hoger

3 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Dinsdag 2 februari berichtte Bloomberg dat het Chinese staatsbedrijf ChemChina een enorm overnamebod op Syngenta deed. Woensdag maakt het Zwitserse bedrijf bekend dat er inderdaad een bod is uitgebracht. Die blijkt nog hoger dan gedacht.

ChemChina heeft Syngenta 43 miljard dollar geboden voor overname van het bedrijf. Omgerekend 39,4 miljard euro. Aandeelhouders krijgen 465 dollar per aandeel, plus een speciaal dividend van 5 frank per aandeel. Daar komt het normale dividend van 11 frank nog bij.

39,4

miljard

euro bedraagt het bod ter overname van Syngenta

De raad van bestuur van Syngenta zegt in het persbericht unaniem het overnamebod aan te bevelen aan de aandeelhouders. Het bestaande managementteam blijft het bedrijf voor runnen maar, bij overname wordt Ren Jianxin de nieuwe voorzitter. Hij is de topman van ChemChina. De nieuw raad van bestuur zal uit tien personen bestaan, waaronder vier ex-Syngenta mensen.

Syngenta heeft woensdag ook haar jaarcijfers naar buiten gebracht. In 2015 behaalde het een nettowinst van 1,3 miljard dollar. Een daling van 17 procent ten opzichte van 2014. De omzet nam met 11 procent af, tot 13,4 miljard dollar. Volgens het concern is dat te wijten aan een sterke dollar en de lage gewasprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

syngenta
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden