Stimulans voor de sector

POV content met Europese steun aan varkenshouderij

3 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Producenten organisatie varkenshouderij (POV) is tevreden met de afspraken die gemaakt zijn met het ministerie van Economische zaken. Van de 500 miljoen euro steungeld die de Europese Commissie beschikbaar heeft  gesteld, komt na verdeling bijna 30 miljoen euro toe aan de Nederlandse veehouderij.  

In september 2015 was al afgesproken dat het Europese steungeld verdeeld ging worden onder drie pijlers. Zo is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor vitalisering van de varkenshouderij. Ook is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het stimuleren van mestverwerkinginitiatieven voor de varkens- en melkveehouderij. Eveneens is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verdere verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Met deze inzet wordt het realiseren van een vitale varkenshouderij ondersteund

In een persklaring laat de POV weten content te zijn met de gemaakte afspraken. ‘Met deze inzet wordt het realiseren van een vitale varkenshouderij ondersteund. De maatregelen moeten leiden tot meer rendement en marktkracht waarvan alle varkenshouders gaan profiteren’, aldus voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden