Na twee jaar wachten

Varkenssector start pilot met stalkeuring

15 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Producentenorganisatie Varkenshouderij is, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de pilot met stalkeuring gestart. De pilot duurt tot medio augustus.

Drie transporteurs en exporteurs en acht varkenshouders nemen deel aan de pilot

In de beginfase nemen drie exporteurs en transporteurs en acht varkenshouders die exporteren, deel aan de pilot. Iedere drie weken worden gezamenlijk de voortgang en de praktische problemen en wijzigingen besproken. De uitkomsten worden vergeleken met de driewekelijkse rapportages en bevindingen van het kwaliteitssysteem. Vervolgens vindt er een evaluatie plaats.

Wanneer in de beginfase geen bijzonderheden of knelpunten worden vastgesteld, heeft de POV de ambitie om zonder tussenstop de aanloopfase om te schakelen naar een pilot waarbij er meerdere bedrijven aan kunnen sluiten. Uiteindelijk moet de pilot leiden tot een waterdicht systeem, waarbij zeker is dat alleen gekeurde varkens op het afgesproken losadres de auto verlaten.

De varkenssector is al sinds maart 2014 bezig stalkeuring terug te krijgen, nadat Sharon Dijksma, de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, de privileges in het kwaliteitssysteem QLL schrapte. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden