Embargo is donkere wolk

Russische markt moet zo snel mogelijk weer open

22 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

Phil Hogan, de eurocommissaris van Landbouw, kan de hele wereld rondreizen voor het openen van nieuwe markten, maar Moskou moet bovenaan zijn lijstje staan. Dat zei Albert-Jan Maat, voorzitter LTO Nederland, op een bijeenkomst van de Europese land- en tuinbouworganisaties (Copa).

Het centrale agendapunt was de zorgwekkende situatie op de Europese agrarische markten, meldt LTO. Samen met collega’s uit Polen, Duitsland, Spanje en Oostenrijk pleit Maas voor het heropenen van de Russische markt. ‘De Russische ban op agrarische producten blijft als een donkere wolk boven de markt hangen’, aldus de Europese belangenbehartigers.

Ook Europese coöperaties moeten een actievere rol aannemen

De voorzitter van LTO Nederland deed ook een oproep aan grote Europese coöperaties. De coöperaties zijn degene die onze producten vermarkten. Zij moeten samen met ons de leiding nemen in het analyseren van de markt en het aanbod van onze producten daarop afstemmen.

Verder liet Maat zich ook uit over het mogelijk verhogen van de interventieprijs. Volgens Maat zal een verhoging van de interventieprijs voor zuivel de markt verder verstoren. De LTO voorzitter voelt meer voor overheidsbemoeienis in het realiseren van een level playing field voor het gelijkstellen van Europese productie voorwaarden, zoals wet- en regelgeving. Daarbij moet de overheid een actieve rol aannemen in exportpromotie van agrarische goederen. Ook het creëren van politieke stabiliteit is een taak die bij de overheid ligt. ‘De rest regelt de sector zelf wel’, aldus Maat. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Gerrit 22 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868343/Russische-markt-moet-zo-snel-mogelijk-weer-open]Russische markt moet zo snel mogelijk weer open[/url]
Ook al gaat de Russische grens open, dan nog zal dat minimaal effect gaan geven op de vleesprijs. We moeten daar niet op gaan zitten wachten maar concrete maatregelen nemen om het aantal tonnage vlees binnen de EU terug te brengen. Ik hoop dat LTO dat ook snapt.
Abonnee
appie 22 Februari 2016
er is gewoon te veel vlees in europa!
we zullen moeten saneren in de varkenshouderij. dat is de enige oplossing!
schoenmakers1 22 Februari 2016
gerrit en appie gaan dus minderen
Tonny 22 Februari 2016
Schoenmakers.dat is weer een typisch Lto gedachte,als hunnie minderen leveren wij het erbij
Gerrit 22 Februari 2016
Schoenmakers snapt het nog niet helemaal
schoenmakers1 22 Februari 2016
ik snap het heel goed, als wij niet zorgen dat we onze kostprijs naar beneden brengen kunnen we alleen maar minderen tot 0, het is maar net waarvoor je kiest
Tonny 22 Februari 2016
Lto heeft het zo diep in haar leden ingeprent dat ze voor niks moeten werken en altijd moeten winnen aan de kostprijskant.De opbrengstkant is veel belangrijker en daar wordt niet over gesproken
blije big 22 Februari 2016
appie schreef:
er is gewoon te veel vlees in europa!
we zullen moeten saneren in de varkenshouderij. dat is de enige oplossing!

Daar zijn we toch al mee bezig ik hoor steeds van bedrijven die stoppen. Met deze prijs word alles automatisch opgelost
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden