Projecten zonder bedrijfsbelang

620.000 euro subsidie voor Gelderse land- en tuinbouw

11 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland stellen 620.000 euro aan subsidiegeld beschikbaar om nieuwe concepten binnen de land- en tuinbouw een steuntje in de rug te geven. Per concept is 35.000 tot 70.000 euro subsidie te verwerven.

De concepten waar subsidie op zal worden verstrekt moet boven het individuele bedrijfsbelang uitstijgen. Ze moeten zijn gericht op het structureel verbeteren van de gehele keten, sector of regio. Ook voor het opschalen of praktijkrijp maken van projecten is geld beschikbaar.

De concepten moeten het individuele bedrijfsbelang overstijgen

Een gezonde agrarische sector betekent een sector die investeert in maatschappelijk verantwoord produceren op het gebied van milieu, dierwelzijn, volksgezondheid, voedselveiligheid en klimaat’, licht Jan Jacob van Dijk toe. ‘Van Dijk is verantwoordelijk gedeputeerde voor Vitaal Platteland. ‘De sector moet investeren in een breed draagvlak in de samenleving. Daar horen ook innovaties bij die de sector vooruit helpen en daar dragen wij als provincie aan bij.’

De subsidieverstrekking verloopt via een aanbestedingstraject (tendersysteem). Van 1 juni tot 2 augustus kan subsidie worden aangevraagd. Per project is 35.000 tot 70.000 euro beschikbaar. In totaal bedraagt het budget 620.000 euro. Een adviescommissie beoordeelt alle aanvragen aan de hand van selectiecriteria. Het is een onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Op 23 maart wordt in Arnhem een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden