Vernieuwen met startups

Rabobank stimuleert match making in agrisector

13 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Om de noodzakelijke innovatie en vernieuwing in de agrisector te realiseren, brengt Rabobank ondernemers in contact met veelbelovende startups. Vrijdag lanceert de bank een online platform en een online magazine.

Uit onderzoek (Nationaal Ondernemers Onderzoek 2016) blijkt dat 70 procent van de ondernemers actief bezig is met de vernieuwing van het businessmodel. Cruciaal daarbij zijn de strategie, innovatie en personeel. Startups zijn aan de ene kant talentvol, innovatief en hebben nieuwe businessmodellen, aan de andere kant is er behoefte aan ervaring, marktkennis en launching customers. 

Via het platform kunnen ondernemers in contact komen met voor hun interessante startups. Het uiteindelijke doel is om ondernemers in contact te brengen met innovatieve startups en zo innovatie in het MKB, inclusief de agrisector, via startups te stimuleren. Rabobank zal het online magazine de komende tijd expliciet onder de aandacht brengen van haar zakelijke klanten. ‘Met dit magazine, deze online matchmaker helpen we startups aan launching customers en know-how en de ondernemers aan innovatie en nieuwebusinessmodellen’, licht Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank, toe.

Innovatie broodnodig voor voedselzekerheid voor groeiende wereldbevolking

Rabobank zegt met het stimuleren van ondernemerschap en duurzame innovatie via kennis en netwerken een bijdrage te willen leveren aan de welvaart en het welzijn van Nederland. Daarnaast wil Rabobank een bijdrage leveren aan het duurzaam voeden van de wereld.

‘Innovatie is cruciaal voor de economische ontwikkeling in Nederland en broodnodig om onder meer voedselzekerheid te bieden voor de groeiende wereldbevolking. Het zijn bij uitstek startende ondernemers, startups en scale-ups, die de noodzakelijke innovatie en vernieuwing aanjagen. Dit ondernemerschap biedt toekomstperspectief voor ondernemend Nederland’, aldus Saris.
 
Het online ‘matchmaking’ magazine te vinden via www.rabobank.nl/startup. Tijdens het Startup Fest Europe is Rabobank medeorganisator van F&A Next, op 25 en 26 mei in Wageningen, het eerste Europese platform voor investeerders, startups en scale-ups op het gebied van food en agri. Rabobank is ook medeorganisator van Campus Party (25 t/m 29 mei) in Utrecht; een groots, vijfdaags internet en technologie event, waar 5.000 whizzkids zich buigen over 20 tot 40 challenges.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Ondernemer 13 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10869720/Rabobank-stimuleert-match-making-in-agrisector-]Rabobank stimuleert match making in agrisector[/url]
Rabo moet eens doen waar ze voor zijn; financieringen verstrekken aan ondernemers.
Verder geen popie-jopie doelstellingen nastreven; is geen behoefte aan
geert 13 Mei 2016
De rabobank begint erg zweverig te worden in hun praat,ze hebben het over startups en innovatie,dat is allemaal geen garantie voor een goed bedrijf,ze willen zelf geen risico lopen,maar leggen het allemaal bij de ondernemer neer,de rabobank wil alleen maar op tijd rente en aflossing ontvangen. Laten ze zich dan ook bij hun kerntaak houden en niet proberen wat populair te doen
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden