Brandstofproblemen Frankrijk

Franse boeren pleiten voor ontheffing

26 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De agrarische sector in Frankrijk komt in de problemen als er niet snel een oplossing komt voor het brandstofprobleem in het land. De FNSEA, de nationale vakbond voor ondernemers in de agrarische sector, luidt de noodklok en dringt aan op een ontheffing.

De problemen worden veroorzaakt doordat alle acht de raffinaderijen in het land worden geblokkeerd waardoor de brandstoftoevoer zo goed als opgedroogd is. De reden hiervoor is dat de vakbond tegen de hervormingen van de arbeidswetgeving is. Door het land plat te leggen dwingen zij de regering de wijzigingen ongedaan te maken.

De vakbond voor de agrarische ondernemers maakt zich zorgen. Met name verse producten als vlees, zuivel, groente en fruit moeten snel vervoerd kunnen worden, maar het vervoer ligt zo goed als stil nu er bij de benzinepomp geen druppel diesel meer te krijgen is. Veel bedrijven melden al dat leveringen niet op tijd komen, de angst is dat veel producten vernietigd moeten worden als de blokkades aanhouden.

Niet alleen de vernietiging van de producten, maar ook de concurrentiepositie van de Franse sector staat op het spel, zegt de FNSEA. De buitenlandse concurrenten profiteren van de blokkades. 'Tomaten uit België bereiken op dit moment sneller Parijs dan de binnenlandse producten. Daarom pleiten wij voor een ontheffing van de agrarische sector. Een sector die al in de problemen zit', aldus de vakbond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden