Hans Peters opvolger Havinga

VBO Makelaar zet melkveehouder aan het roer

22 Juni 2016

Hans Peters is voor een periode van drie jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar. Daarmee neemt hij de voorzittershamer over van Jouke Havinga. Peters is sinds 2010 lid van deze sectie en heeft naast een eigen makelaarskantoor een melkveebedrijf met zijn broer.

Vanaf 2013 is Peters bestuurslid van de sectie Agrarisch Vastgoed bij VBO Makelaar. Havinga was zes jaar lang zowel bestuurslid van het VBO hoofdbestuur als van de sectie Agrarisch Vastgoed. Drie jaar lang was hij hiervan voorzitter.

Er zijn weinig sectoren met zoveel nieuwe wetgeving

In het persbericht zegt Peters het vak verder te willen professionaliseren. ‘De agrarische sector staat met hoge rendementseisen zwaar onder druk. Er zijn weinig sectoren die zoveel nieuwe wetgeving uit Europa en van landelijke en regionale overheden op hun af zien komen. Daarvoor moeten we onze leden permanent de meest actuele kennis bieden.’

Peters is boerenzoon en zelf melkveehouder, samen met zijn broer, in het Groningse Bedum. In het Gelderse Bennekom heeft hij een eigen vastgoedbedrijf en emigratiekantoor. Net als elf andere VBO-sectieleden beschikt hij over het REV-certificaat. Dit houdt in dat (agrarische) taxaties plaatsvinden conform de Europese standaarden. VBO Makelaar heeft 1.100 leden en is opgesplitst in de secties agrarisch, wonen, bedrijfsmatig vastgoed en huur/verhuur.

Regenradar
Powered by Agroweer
Bedrijfstransformatie: van koeien naar paarden

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Bedrijfstransformatie: van koeien naar paarden

Van akkerbouw naar loonbedrijf

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Van akkerbouw naar loonbedrijf

Laatste actualiteiten stikstofregeling

Aangeboden door VBO

Laatste actualiteiten stikstofregeling

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief