Op naar kwartfinale

Rabobank gaat alsnog rentederivaten compenseren

7 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ook Rabobank heeft zich aangesloten bij het herstelkader voor de rentederivaten. Goed nieuws voor agrarische ondernemers, want het gros van de betrokken derivaten in deze sector staat uit bij de Rabobank. Eerder maakten ABN Amor, ING, SNS en Van Lanschot al bekend mee te doen. Alleen Deutsche Bank ontbreekt nog.  

Donderdag begint met goed nieuws voor degene die gedupeerd zijn door de rentederivaten. Ook Rabobank heeft zich bij het vrijwillige herstelkader aangesloten. Eerder deze week sprak advocate Marianne Adema al de goede hoop uit dat de bank dit zou gaan doen, waar ook de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) een beroep deed op het coöperatieve karakter van de bank.   

9.000

klanten

bij de Rabobank

In totaal spreekt de NMV van 17.000 betrokken swaps, waarvan een geschatte 9.000 bij de Rabobank. Daarmee heeft de bank de meeste swaps in agrarische Nederland afgesloten. Nu de bank mee doet aan de coulanceregeling kan worden begonnen met afsluiting van het dossier. 

Nu is de enige bank die nog ontbreekt de Deutsche Bank. Juist de bank waardoor het balletje rondom de rentederivaten ging rollen. Die maakte eind 2012 bekend af te willen van een deel van het klantenbestand, waarbij grofweg 18.000 hoofdzakelijk agrarische klanten betrokken waren. Via de Hollandsche Bank Unie (HBU) werden deze klanten overgenomen van ABN Amro. Bij het overstappen bleken onder meer de swaps voor problemen te zorgen.

Het geeft aan dat het hier om een langlopend dossier gaat. Door in te stemmen met het herstelkader gaat er een finale kwijting in. Wat ook betekent dat ondernemers goed moeten kijken of ze zich kunnen vinden in de regeling en anders er beter niet mee akkoord kunnen gaan.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bik 9 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/weekend/artikel/10870580/Rabobank-gaat-alsnog-rentederivaten-compenseren]Rabobank gaat alsnog rentederivaten compenseren[/url]
Eerst zien en dan geloven. Zo halsstarrig als ze tot nog toe waren is het niet te verwachten dat er plots 'n ruimhartige compensatieregeling verwacht kan worden. Ik vrees dat dat zogenaamde aansluiten bij het herstelkader rentederivaten vooral voor de beeldvorming gebeurt.
farmer 10 Juli 2016
Ze denken met de winst van een half jaar alles op te kunnen lossen.
Schade is veelal groter dan alleen teveel betaalde rente.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden