Zuivelsector profiteert

Hogan tovert wederom 500 miljoen uit hoge hoed

18 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Eurocommissaris Phil Hogan publiceert maandag 18 juli een nieuw steunpakket, ter waarde van 500 miljoen euro, voor het ondersteunen van Europese boeren. Het geld moet vooral verlichting op de zuivelmarkt bieden. Varkenshouders komen er bekaaid vanaf, zo wordt gedacht.

Hogan maakt het tweede steunpakket vandaag openbaar aan de Europese landbouwraad. Dat zeggen Brusselse bronnen tegen website Topagrar. Het steunpakket moet vooral invloed hebben op de Europese zuivelmarkt. Met behulp van speciale maatregelen moeten melkveehouders gestimuleerd worden minder melk te produceren. Hogan hoopt zo de Europese melkproductie met tenminste 2 miljoen ton te reduceren. Ook worden melkveehouders financieel gestimuleerd om eerder te stoppen met hun bedrijf.

Na de zomer wordt een definitief besluit genomen

In september vorig jaar kwam de Europese landbouwcommissaris met zijn eerste steunpakket van eveneens 500 miljoen. Het tweede pakket zou volgens bronnen via eenzelfde manier worden uitgevoerd. Het grootste gedeelte wordt verdeeld onder de lidstaten die het op nationaal niveau mogen verdelen aan de sector. Gezien de complexiteit van het onderwerp wordt het uiteindelijke besluit pas in september genomen, nadat het zomerreces is beëindigd.

Directe productiebeperkingen voor agrarische producten ziet Hogan niet zitten. Dat liet hij vrijdag - 15 juli - weten aan landbouwministers van alle Duitse deelstaten. Zij kwamen in Brussel bijeen, samen met Hogan. ‘Ik geloof niet dat een probleem verdwijnt wanneer je er simpelweg geld tegenaan smijt’, liet hij aan de Duitsers weten. Om die reden wil hij de varkenssector dan ook geen extra steun bieden.

Een controversieel onderdeel is de looptijd van de steunmaatregelen. Hogan wil de zuivelsector drie maanden ondersteunen terwijl een aantal EU-lidstaten dat willen verlengen tot minimaal zes maanden. Ook willen zij de private opslagregeling verlengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 18 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870741/Hogan-tovert-wederom-500-miljoen-uit-hoge-hoed]Hogan tovert wederom 500 miljoen uit hoge hoed[/url]
Veel beloven en niet geven,doet de gek in vreugde leven. Ik geloof er niet in ,het gaat allemaal naar feestjes van de hoge heren,die kennen er wat van !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden