Countus Akkerbouw Index

Uien niet langer blok aan been van Akkerbouw Index

1 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Met het wegvallen van de Emmeloorder uiennotering krijgt de Countus Akkerbouw Index van juli weer wat ademruimte. In week 28 noteert het daarom wederom boven de honderd punten. Daarmee is het definitief uit een dal gekrabbeld. Ook de andere gewasprijzen dragen daar aan bij.

In week 22 stond de index op een dieptepunt van 92,4. Medeveroorzaker was de notering van uien in Emmeloord. Die zakte steeds verder weg. Op 22 juni vond de laatste notering plaats, waardoor de weg naar boven werd geopend.

Met het wegvallen van de uiennotering gaat het naar boven

In week 28 steeg het indexcijfer voor het eerst sinds eind mei weer boven de honderd punten. Voor die week werden 101,4 indexpunten genoteerd. In de daaropvolgende twee weken ging het nog iets verder omhoog, naar 106,7 punten in week 30.


De prijs van Bintje pootgoed 35-45 blijft verreweg het beste presteren. Begin juli ging de prijs nog iets verder omhoog, van gemiddeld 25 naar 28 euro. Ook de tarweprijs heeft in juli iets kunnen goedmaken, al is het verschil niet heel groot. Begin juli werd nog een dieptepunt van 150 euro per ton bereikt, waar aan het einde van de maand ruim tien euro bij op kwam.

Het koersverloop van de termijnmarktprijs op april verloopt iets grilliger maar dit onderdeel weet wel het meeste winst te maken. Juli werd begonnen met een prijs van 16,70 euro per 100 kg. Het plafond ligt gedurende de maand steeds op 19 euro, waardoor de index duidelijk omhoog wordt getrokken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Analyse Granen & Grondstof

Nat weer komt Europese tarwe niet ten goede

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blijft verrassen op de tarwemarkt

Marktupdate Granen

Tarwe laat op meerdere fronten herstel zien

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden