Black Earth Farming

Russische megaboer staat in de verkoop

10 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

In navolging van speculaties bevestigt het Russische akkerbouwbedrijf Black Earth Farming dat het inderdaad de verkoop van grond en bedrijven onderzoekt. Daarvoor is het in gesprek met de Russische investeringsmaatschappij ASB Group. Het is echter niet gezegd dat het tot een akkoord komt.

De Russische grootgrondbezitter, die in handen is van buitenlandse investeerders, is met investeringsmaatschappij ASB Group in gesprek over een overname van een substantieel deel van hun areaal en bijbehorende bedrijven. Ook met andere potentiële kopers wordt gesproken, zo laat het in een statement weten.

Een deal is nog niet zeker

Het bedrijf benadrukt dat nog geen besluit is genomen en dat het onzeker is of er überhaupt een deal zal worden gesloten. Redenen voor afstoting van veel grond wordt niet genoemd. Het is niet voor het eerst dat geruchten de ronde doen dat het bedrijf grond wil verkopen.

Black Earth Farming is een landbouwbedrijf genoteerd op de Nasdaq aandelenmarkt. Het bedrijf bestaat sinds 2005 en heeft 256.000 hectare in eigendom in het zuidwesten van Rusland. Het gaat om de fameuze zwarte aarde in de regio’s Kursk, Tambov, Lipetsk en Voronezh. In 2015 werd in totaal 150.000 hectare beboert. De grootste gewassen zijn tarwe, korrelmaïs, gerst, zonnebloemen en aardappelen. De aardappelen worden aan Frito-Lay geleverd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
patatje 11 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10871087/Russische-megaboer-staat-in-de-verkoop]Russische megaboer staat in de verkoop[/url]
gemiddeld perceel 112ha !!
Abonnee
gas bij 11 Augustus 2016
Alles is relatief. Het ligt er maar aan waar je de komma zet.
Klaiboer 11 Augustus 2016
Vind ik nog niks overdreven als je op 150000 hectare beteeld. Zijn toch ongeveer 1400 percelen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden