Monsanto houdt slag om de arm

Bayer bijna rond met overname Monsanto

6 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse farmacie- en agrochemieconcern Bayer is in een vergevorderd stadium in de onderhandelingen met Monsanto over een overname van het bedrijf. Dat meldde Bayer tegen de Financial Times, zo schrijft Het Financieele Dagblad.

De Duitse multinational heeft voor de tweede keer een hoger bod neergelegd bij zijn Amerikaanse branchegenoot. Monsanto heeft bevestigd dat het bedrijf  ‘constructieve’ gesprekken voert met Bayer, maar voegt toe dat het ook ‘voorstellen van andere partijen en andere strategische alternatieven’ afweegt. Monsanto lijkt dus nog een slag om de arm te houden en laat zich nog niet in de kaarten kijken. Volgens aanhoudende geruchten zou het eveneens Duitse BASF ook nog in gesprek zijn met Monsanto. BASF en Monsanto werken nu al samen voor de genetische modificatie van gewassen als maïs, soja en rijst.

Echter, Bayer is nu bereid om 127,50 dollar per aandeel Monsanto te betalen, nadat Monsanto afgelopen juli een bod van 125 dollar per aandeel onverbiddelijk verwierp. Het nieuwe overnamebod waardeert de aandelen van Monsanto op 56 miljard dollar. Inclusief schulden van 9 miljard zou dit een overnamebedrag betekenen van 65 miljard dollar.

Werner Baumann, ceo van Bayer, heeft eerder laten weten dat hij Monsanto  graag wil overnemen. Maar zijn aandeelhouders zijn sceptischer, onder meer vanwege de slechte reputatie van het Amerikaanse concern dat wereldwijd marktleider is in zaadveredeling. Monsanto maakt ook veel bestrijdingsmiddelen, waaronder het omstreden Roundup dat resistentie bij gewassen en zelfs bij onkruid zou veroorzaken.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden