Uitwisselen licenties

Syngenta en Rijk Zwaan gaan samen biologisch

9 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

De veredelingsbedrijven Syngenta en Rijk Zwaan gaan samenwerken op het gebied van groentenzaden-ontwikkeling. Daarvoor tekende beide partijen vrijdag 9 september een overeenkomst. De twee bedrijven kunnen nu over elkaars octrooien beschikken om zich gezamenlijk op nieuwe groenterassen te richten, met als hoofddoel de biologische sector.

Na het tekenen van de overeenkomst hebben beide partijen het recht om biologisch uitgangsmateriaal te gebruiken dat valt onder de octrooien van beide bedrijven. Deze worden gebruikt voor de veredeling en het commercieel in de markt zetten van groenten. Zo hopen ze beide met nieuwe en betere groenterassen te komen, door van elkaars innovaties gebruik te maken. Volgens de overeenkomst hebben beide volledige veredelingsvrijstelling zoals omschreven in het internationaal kwekersrecht.

De overeenkomst volgt na oprichting van het International Licensing Platform Vegetable. Beide partijen behoren tot de oprichters. Het ILP wil de ontwikkeling van nieuwe rassen open gooien door licenties vrij beschikbaar te maken voor veredelaars. Hiervoor sluiten bedrijven zelf voorwaarden en samenwerkingsverbanden. Het ILP heeft momenteel twaalf deelnemers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden