CDA-voorstel krijgt steun

Milieuvoordelen drones erkend in Brussel

3 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De mogelijkheden van drone-technologie voor de Europese milieu- en klimaatdoelstellingen moeten duidelijker erkend worden. Een oproep daartoe van CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik kreeg gisteren ruim voldoende steun in de milieucommissie van het Europees Parlement.

In een advies over de Europese Luchtvaartstrategie wees Schreijer-Pierik op de kansen die drones bieden om vervoer en andere toepassingen goedkoper, milieuvriendelijker en klimaat neutraler te maken.

'Drones en op afstand bestuurbare vliegtuigen (RPAS) maken nieuwe toepassingen in de landbouw en natuurbeheer mogelijk. Jagers en innovatieve boeren in Twente gebruiken nu al drones bij het maaien, voor wildbescherming, natuurbeheer en ook in bemestingstoepassingen', aldus Schreijer-Pierik.

Afgelopen week maakte technologiereus Nokia bovendien bekend dat luchthaven Twente het eerste high tech-testcentrum voor civiel drone-verkeer in Europa wordt. 'Dat juist in mijn eigen Twente het eerste testcentrum voor drone-verkeer van start gaat, met veel aandacht in de Amerikaanse pers en zelfs op de Nasdaq-beurs, stemt ons in Oost-Nederland trots,' zegt Schreijer-Pierik.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Penders 4 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871763/Milieuvoordelen-drones-erkend-in-Brussel]Milieuvoordelen drones erkend in Brussel[/url]
Voor mij (oud EP-er) was dit verrassend, positief nieuws.
geert 30 November 2016
Verwacht hier geen wonderen van en ook geen financiele voordelen,ze kosten ook geld . Worden ook tegen boeren gebruikt. Big brother is watching you.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden