Rendement 852 miljoen

Winst Cargill schiet omhoog met 66 procent

6 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Agro-multinational Cargill heeft zijn winst met 66 procent zien stijgen in het eerste kwartaal van het fiscale jaar ten opzichte van het jaar daarvoor.  

De nettowinst van het grootste familiebedrijf ter wereld klom naar 852 miljoen dollar in het kwartaal dat eindigde op 31 augustus. Een jaar eerder in hetzelfde kwartaal was de nettowinst nog 512 miljoen voor de organisatie die zijn hoofdkantoor heeft in Minneapolis. Vooral de vlees- en pluimveeverwerking gaat erg goed en waren de belangrijkste drijfveren van de winststijging. Daarnaast verwacht het bedrijf veel van de introductie van hun antiobioticavrije kalkoen met het oog op het nationale feest Thanksgiving.

Vooral vlees en pluimvee doen het goed

​Cargill wil veel investeren in wereldwijde voedselveiligheid. Het bedrijf gaat samenwerken met non profit organisatie Heifer International om honderd familie-pluimveehouderijen in China te begeleiden met zakelijke trainingen en coaching op het gebied van voedselveiligheid en dierlijke gezondheidszaken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 6 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871810/Winst-Cargill-schiet-omhoog-met-66-procent]Winst Cargill schiet omhoog met 66 procent[/url]
Cargill wil alleen maar veel verdienen,het heeft bijna een monopoly in de graanhandel en verdient millioenen over de rug van de boeren
Eddy 6 Oktober 2016
Geert je ziet het heel goed maar hoe ga je Cagill vertellen dat wij als boeren ook wel een boterham willen verdienen, het is schandalig dat in elke haven in de wereld Cargill de monopoly heeft in graansilo's en verwerking van graan.
M. vr. Eddy
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden