Subsidie aanvragen blijven welkom

In 2016 geen geld meer over voor asbestsanering

28 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ondanks een verhoging van het budget voor asbestsanering naar 15 miljoen euro is de pot nu echt leeg. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat met het geld 3,3 miljoen vierkante meter van de daken in Nederland verdwenen is.

Aanvragen nog steeds welkom

Onder meer op de daken van veel schuren en stallen in de agrarische sector ligt nog veel asbest. Een direct gevolg van de populariteit van asbest uit het verleden. Uiteindelijk mogen er in 2024 geen asbestdaken meer aangetroffen worden want dan gaat het verbod op asbestdaken in. Daarna kunnen gemeenten over gaan tot het opleggen van een dwangsom.    

Om daarop voor te sorteren heeft de overheid subsidie voor het saneren van asbest vrijgemaakt. In eerste instantie 10 miljoen euro. Eind augustus besloot staatssecretaris Sharon Dijksma, Infrastructuur en Milieu, nog eens 5 miljoen euro vrij te maken, waarmee het totale budget uitkwam op 15 miljoen euro en dat geld is nu op. 

Meer dan 5.300 keer werd er een beroep gedaan op de subsidie door een veelvoud aan partijen. In totaal kon er met het geld 3,3 miljoen vierkante meter asbest van de daken gehaald worden.   

Het betekent niet dat subsidie aanvragen zinloos is, want de aanvragen die binnenkomen worden automatisch doorgeschoven naar januari. Dan komt er nieuw budget beschikbaar en kunnen de nieuwe aanvragen uitbetaald worden. Dit omdat de eis blijft dat de aanvraag binnen een periode van zes maanden gedaan moet zijn, waardoor wachten tot 2017 soms betekent dat er subsidie misgelopen kan worden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Erik van den Berg 31 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872088/In-2016-geen-geld-meer-over-voor-asbestsanering--]In 2016 geen geld meer over voor asbestsanering[/url]
Is er ook een controle uitgevoerd om te bezien of alle saneringen ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Ofwel betreft het een sluitend systeem (via LAVS?).
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden