Investering 120 miljoen

LambWeston/Meijer verdubbelt capaciteit

11 November 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De internationale aardappelverwerker Lamb Weston/ Meijer heeft haar nieuwe duurzame productielijn geopend waarmee een investering van 120 miljoen euro was gemoeid. Het bedrijf verdubbelt hiermee de capaciteit in Bergen op Zoom.

Daarnaast is de huidige productielijn volledig gerenoveerd. Het bedrijf wil hiermee inspelen op de wereldwijd toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten. De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen.

Bestaande productielijn kon gewoon doorproduceren

Deze innovaties moeten bijdragen aan de ambitie om nog duurzamer en efficienter te produceren. De opening werd gevierd met medewerkers, toeleveranciers, de burgemeester en de commissaris van de Koning.

Door deze grote investering in Bergen op Zoom wil Lamb Weston/Meijer haar positie versterken in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten. De gehele uitbreiding heeft anderhalf jaar in beslag genomen. De bestaande productielijn kon in de tussentijd gewoon doorproduceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Boer Jan 11 November 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10872280/Lamb/Weston-Meijer-verdubbelt-capaciteit]Lamb/Weston Meijer verdubbelt capaciteit[/url]
En waar gaat deze frites snijder z'n extra grondstof vandaan halen?
Andere bedrijven hebben ook flink uitgebreid in verwerking om aan de mondiale vraag te kunnen voldoen,, prijzen eindproduct zijn hoog.
Zou de teler/producent ook nog gelegenheid krijgen om hier een graantje van mee te pikken?
Bart 11 November 2016
Aardappelen duurder volgende jaar !
Te kort aardappelen voor alle nieuw productielijnen
petatje 11 November 2016
Precies Jan. Grondstofvoorziening werd door een aantal mensen gezien als een bedreiging voor de sector op de middellange termijn. Met wat ik nu allemaal voorbij zie komen aan uitbreidingen, denk ik dat de middellange termijn eerder korte termijn wordt. Dit los van de weerseffecten zoals we daar dit seizoen extra mee geconfonteerd worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden