BB verkiezingspoll

Op wie stemt de agrarisch ondernemer?

18 November 2016 - 14 reacties

Op wie stemt de agrarisch ondernemer bij de Tweede Kamerverkiezingen? Boerenbusiness start een verkiezingspoll die loopt tot 15 maart 2017, de dag dat Nederland gaat stemmen. De poll vindt u rechts van de artikelen op boerenbusiness.nl

Interview Elbert Dijkgraaf (SGP) in twee afleveringen op boerenbusiness.nl

Op de dag van de verkiezingen publiceert Boerenbusiness op basis van de poll een zetelverdeling zoals die er uit moet zien als het aan de agrarisch ondernemer ligt. ​In de tussentijd kunt u 1 keer stemmen op de poll rechts van deze tekst.

Boerenbusiness TV interviewt in aanloop naar de verkiezingen de meeste landbouwwoordvoerders in de Tweede  Kamer. Elbert Dijkgraaf (SGP) heeft het spits afgebeten en zijn tv-interview verschijnt deze week in twee achtereenvolgende afleveringen op Boerenbusiness.nl

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
14 reacties
Jan Roos 18 November 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872360/Op-wie-stemt-de-agrarisch-ondernemer?]Op wie stemt de agrarisch ondernemer?[/url]
Ik mis VNL in deze lijst.
arme boer 18 November 2016
hoe staat VNL dan voor de boeren JAN ROOS en heb je dan mensen met verstand van de agrarische sector in je partijtje? of zijn het allemaal mensen die hoog van de toren blazen
jan 18 November 2016
wat ga jr doen om het mest probleem op mte lossen
Rolf vd Berg 19 November 2016
Wat vindt Elbert Dijkgraaf ervan, nu de crisis achter ons schijnt te liggen, dat het kabinet de genomen crisis-maatregelen niet terugdraait. Waaronder verhoging diesel- en propaan-accijnzen, en de verhoging van assurantiebelasting. Als dat gebeurt, profiteren direct de mensen die de kosten van de crisis(-maatregelen) gedragen hebben.
Maxxum 20 November 2016
Ik waardeer Elbert Dijkgraaf zijn inzet voor de agrarische sector. Er is gelukkig nog iemand, samen met Hans Maljaars, die de waarheid onder ogen ziet en dat uit spreekt. Ga zo door en zet het door ook als de mogelijkheid zich voordoet als jullie in de regering komen. Dus nu geen stemmen trekken en straks na de verkiezingen het weer uit handen geven. Nu loop ik wel erg ver op de feiten vooruit maar we mogen blij zijn dat deze mensen er zijn. Ik hoor wel eens het is een eenling maar het is net een lot. Als je hem niet koopt win je zeker niet en als je er meerdere koopt heb je meer kans. Elbert kan geen loten kopen die moeten wij agrariers hem geven!! Collega's zet je trots aan de kant en laat die andere zogenaamde boeren partijen links liggen en ga voor Elbert Dijkgraaf nu het zo hard nodig is. Laat CDA ff links liggen, zijn net als de LTO ers met eigen belangen bezig. Nu is SGP op bepaalde punten ook niet waar ik achter sta maar het boeren beleid in Nederland moet nu eens in Den Haag en vooral in Brussel op feiten gebaseerd worden en dat is in mijn ogen nu even belangrijker!! De agrarische sector in op dit moment de zwarte piet van Europa.
Mijn vraag aan Elbert is wat hij nu denkt over de maatregelen die nu getroffen worden. Is dit niet half werk? Je moet het bij de bron aanpakken en niet halverwege. Hoe staat hij tegen over het verhaal van Piet van der Eijk van de BLHB? Er moet toch in Brussel verteld worden dat er geen probleem is!! Er wordt nu met 2 maten gemeten. Mest (fosfaat) wat niet op de NL bodem komt van het plafond af halen. Nitraat op perceels niveau meten zoals in Belgie. De excretie normen van koeien in heel europa gelijk trekken, die in Duisland zijn lager.
Nu gaat subsidie geld naar afgevoerde koeien. Er komt straks een stormvloed aan slachtvee, prijs naar beneden en de premie vult dat niet aan en de kans, dat net als met de kalveren, je de koeien niet eens kan/mag leveren. Steek dat geld in onderzoek dan hebben we er met ze alle wat aan. Er wordt nu halverwege de keten geprobeerd wat op te lossen en geld verspild en daarna gaan we kijken waarom het probleem zich voor doet. Melkfabrieken geïnvesteerd en uitgebreid, draaien straks op halve kracht en wie mag dat betalen, juist de melkveehouder. Werkt allemaal kostprijs verhogend. Laat de markt z'n werk doen en leg in Brussel uit dat er geen probleem is. Nu worden we allemaal gedupeerd, de niet groeier, de extensieve, diegene die de stal nog niet vol hebben, de biologen, de niet derogatie boeren, varkensboeren. Er mag wat mij betreft uitgebreid worden maar dit overschot verplicht afvoeren naar buitenland maar allen als de stal er staat (knelgeval).
Wij boeren mogen nu wel eens in opstand komen, niet zo heftig als in Frankrijk maar we moeten eens echt van ons laten horen want het gaat helemaal de verkeerde kant op, er zijn alleen maar verliezers.
Elbert 20 November 2016
ik reageer morgen mag vandaag niet...
wilcovanLaar 21 November 2016
Beste Elbert,
Is er al meer duidelijk over de buitensporige kortingen op het GLB beleid.
Hartelijke groet,
Wilco van Laar
leonardo2 21 November 2016
die DICTATORS daar in brussel lachen zich kapot. hier in nederland alle collega boeren tegen mekaar op zetten en hier mekaar maar af zitten te zeiken wie wat moet doen stem PVV en we gaan naar de NEXIT laat die communisten daar in BRUSSEL naar de kl.... lopen het moet nu maar eens een keer afgelopen zijn.
LEO 21 November 2016
leonardo2 schreef:
die DICTATORS daar in brussel lachen zich kapot. hier in nederland alle collega boeren tegen mekaar op zetten en hier mekaar maar af zitten te zeiken wie wat moet doen stem PVV en we gaan naar de NEXIT laat die communisten daar in BRUSSEL naar de kl.... lopen het moet nu maar eens een keer afgelopen zijn.


Ja dat moeten we doen, ons isoleren. We hebben niks met het buitenland, we zijn immers nauwelijks zelfvoorzienend.
Daarnaast heeft de agrarische sector zo'n immense hoeveelheid geld teveel, die subsidies moeten we éénzijdig in Europa laten.

Het moment dat het hierop lijkt, is ALLES te duur, gaan alle boeren en banken failliet.
jos 21 November 2016
Ik zou het echt niet weten....
Toon 21 November 2016
Nieuwe emmissie arme stal in gereedheid gekomen jonge boer 50 koeien rechten en er moeten er 150 in
Daar is financiering op berekend als ik geen knelgeval ben komt er nieuwe stal leeg werk nu al want dit ga ik nie trekken lto bestuurders in den lande hebben allemaal eerst flink koeien aangevoerd om daarna dierrechten in te voeren .
En dan roept Kees romein 5 juli op tv 5000€per koe
Hij verrijkte zo zijn eigen ten koste van de gewone boer
Dan vinden ze het gek dat er geen jonge boeren lid worden

Al de bestuurders moeten ze eerst de aangevoerde koeien rechten afpakkenyv
jonas 21 November 2016
Hoe is het voorstel m.b.t. derogatie te rijmen met al hetgeen er reeds is gedaan/ingeleverd?
Sinds het begin van de superheffing tot aan 2 juli 2015 ruim 800.000 koeien minder in Nederland. Er is 360.000 ha. grond aan de landbouw onttrokken en dit gaat maar door. Uitgangspunt is 2002, juist een jaar na de MKZ, 265.000 dieren werden geofferd. Hoeveel dieren moeten we in de toekomst inleveren om aan de voorwaarde van natuur- en milieu te voldoen??? Oproep: "Inpolderen" om meer ruimte te creëren.
Als we niet oppassen verworden we in één klap tot intensieve sector. Dit is niet wat we willen. Het imago van de melkveehouderij loopt een enorme deuk op. Het onderwerp fosfaat zal veel tijd, energie en extra kosten met zich meebrengen. Dit is nou net niet waar we op zitten te wachten.
De omgeving doet er lacherig over, de sector wordt met een enorm probleem opgezadeld. Het lijkt mij niet normaal dat de veevoeder- en melkindustrie zich bezig gaan houden met het fosfaatbeleid op het erf. De verantwoordelijkheid hoort bij de individuele boer. Ik stel voor "schoenmaker blijf bij je leest", wat vind jij Elbert? Of zijn de ver- en bewerkende industrie daartoe verplicht? We verwachten van politici gezond verstand afgestemd op boerenpraktijk en we blijven hopen op een zorgvuldige afweging van de problematiek.
jonas 21 November 2016
Oh, ja,
Nederland is destijds onder CDA bewind in zijn totaliteit aangewezen als "kwetsbaar gebied". Omdat het zo goed was/is voor Nederland. Gevolg strengere bemestingsvoorwaarden dan in ons omringende EU landen. In de toekomst zou het mooi zijn van de status "kwetsbaar" af te komen. Is dit mogelijk? Hoe lang zijn we hieraan verplicht? Is hierover te onderhandelen?
jpk 21 November 2016
Als je in landbouw gaat werken moet je vast ellen dat je niet veel verdiend
Maar ieder seizoen biedt kansen en mogelijkheden en uitdagingen
Maar altijd met een schone lei
Hans 21 November 2016
Het verbaast me dit stemgedrag het zijn toch de oudere partijen die er voor gezorgd hebben dat we door brussel bestuurt worden natura 2000 en korting op melk enz vroeger hadden we met 25 koeien een goede boterham
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Voedselplan SGP

'Onze boeren kunnen deel voedseltekorten aanvullen'

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief