Boer en burger verbinden

CU wil meer voorlichting over boeren

22 November 2016 - Harald Roelofs

'Er moet meer voorlichting gegeven worden over boerenbedrijven en wat voor waardevolle bijdragen boeren leveren aan de maatschappij.' Dat zegt Carla Dik-Faber (ChristenUnie) tijdens de behandeling van de Landbouwbegroting.

Veel mensen hebben geen goed beeld van de sector

'We moeten boer en burger verbinden. Vroeger was er veel meer contact met boeren vanuit de maatschappij. We kwamen veel vaker op het boerenerf. Heel veel mensen hebben geen goed beeld van de sector. Hoe hard er gewerkt wordt, hoe veruit de meerderheid goed omgaat met dieren en hoe ons voedsel bereid wordt. Er bestaat een beeld dat boeren alleen maar slecht met dieren omgaan, maar de realiteit is dat dit maar bij een enkeling het geval is. Dat moeten we beter duidelijk maken aan de bevolking.' Volgens Dik-Faber draagt dat bij tot een positief imago en zullen boeren boven de 55 jaar minder moeite hebben een opvolger te vinden voor hun boerenbedrijf. Ook wijst ze erop dat kinderen vaak weinig weten en het eerlijke verhaal verteld moeten krijgen.' 

Dik-Faber debatteerde hierover met Helma Lodders van de VVD. Lodders was het in de basis eens met Dik-Faber, maar vindt het geen taak van de overheid om hier geld voor vrij te maken. Alhoewel ze particuliere initiatieven of van organisaties hieromtrent toejuicht. 'Boeren moeten met trots en dierenliefde kunnen ondernemen en dat ook laten zien.' Dik-Faber gaf verder aan een herwaardering van het voedsel te willen met een meer eerlijke prijs voor de boer.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden