Arla verwacht 2,6 procent extra melk

67 Deense melkveebedrijven failliet in 2016

19 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

In 2016 gingen er 67 Deense melkveebedrijven, aangesloten bij zuivelcoöperatie Arla, failliet. Nog meer dan in 2015, toen de teller op 52 bleef steken. De cijfers van 2016 betreffen de eerste 11 maanden van dit jaar. 

De 67 faillisementen zijn slechts het topje van de ijsberg, aangezien er vele honderden bedrijven zijn die al langere tijd in de financiële problemen verkeren, weet vice voorzitter Jan TÇ¿ft NÇ¿rgaard. "De stijging van de melkprijs komt te laat voor sommigen. Voor de rest is het een kans om zich weer op te richten. De lopende rekeningen kunnen weer betaald worden. Maar er zijn grote gaten geslagen in 2016. De melkprijs moet verder omhoog."

Nederland bepaalt melkaanvoercijfers Europese Unie

De faillisementscijfers maken duidelijk waarom de melkaanvoer bij de zuivelonderneming al enige tijd daalt, overigens vooral in Zweden en Groot Brittanië. in Denemarken daalde de melkproductie per koe, die grotendeels werd gecompenseerd door hogere gehalten. Het komend jaar verwacht zuivelcoöperatie weer een toename van de melkaanvoer, zo blijkt uit de nieuwste prognose.

Een peiling onder 35 procent van de Deense Arla leden wijst op een stijging van vier procent. Het totale Arla volume van meer dan 14 miljard liter melk zal stijgen met 2,6 procent in 2017, luidt de inschatting.  Voor heel Europa wordt hooguit een procent extra melkaanvoer verwacht, volgens Arla. Dat heeft vooral te maken met de melkproductie in ons land. Hoe zal Holland reageren na de snelle stijging van de melkproductie en de gedwongen inkrimping? 

Bron: Landsbladet

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
ROODBONT 19 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10872715/67-Deense-melkveebedrijven-failliet-in-2016]67 Deense melkveebedrijven failliet in 2016[/url]
Het was in Denemarken net als in Nederland nu nooit groot genoeg en met ons allen veehouders en ook de banken dure stallen bouwen en te veel betalen voor grond .Gewoon teveel betalen want de rente is toch laag en dan verdienen we ook niks .Conclusie de sector is ziek en de meeste zeker geen ondernemers
@FarmersUnitedNL 19 December 2016
@Roodbont: Korter kan je het niet uitleggen. Niet de koeien maar veel veehouders hebben last van "slepende melkziekte".
Brave burger 19 December 2016
Afschaffing melkquotum. Bevrijdingsdag waar iedere melkveehouder
Lang op gewacht heeft.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden