Minder naar China en Japan

Varkensexport EU stagneert over oktober

22 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

De export van Europees varkensvlees is over oktober vrijwel stabiel gebleven, dat meldt AHDB Pork. De export liet een halve procent groei zien en bleef daarmee net onder de 180.000 ton staan.

Hoewel het volume vrijwel gelijk bleef, steeg de uitvoerwaarde wel. De hogere varkensprijzen over 2016 droegen bij aan een stijging van elf procent van de exportwaarde. Daarmee kwam het totale bedrag uit op 457.000.000 euro.

De beperkte groei in exportvolume is mede te danken aan een verminderde import van de twee belangrijkste afnemers van Europees varkensvlees: China en Japan. Met een import van 57.600 ton nam China over oktober zeven procent minder varkensvlees af uit Europa.

Ook door de grotere beschikbaarheid van goedkoop Amerikaans varkensvlees nam de druk op de export vanuit Europa toe. Toch daalde niet overal de importen, Zuid-Korea en Hong Kong importeerden respectievelijk 62 en 30 procent meer ten opzichte van een jaar eerder.

Voor de Europese export van slachtafval geldt dat het volume in oktober hoger uitkwam dan het jaar ervoor. Met 121.000 ton steeg het volume met 13 procent. China en Hong Kong waren samen verantwoordelijk voor de gestegen export, beide landen samen waren goed voor bijna 80 procent van het volume.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden