Gesponsord: Limagrain

Rassenlijst wintertarwe 2018 verschenen

5 September 2017

De nieuwe 'Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe' voor seizoen 2018 is gepubliceerd. De Rassenlijst bevat de resultaten van onafhankelijk wintertarwe-rassenonderzoek op 6 locaties in Nederland. Nieuwe rassen op de lijst zijn onder andere vultarwe 'rgt Salerno' en voertarwes 'Racoon' en 'Daytona'.

Rgt Salerno is de enige nieuwe vultarwe op de lijst. Dit ras scoort sterk op gele roest resistentie (8,5) en heeft een hoge opbrengstpotentie, zowel in de onbehandelde als behandelde proeven. 

2 nieuwe voertarwes
In de rubriek voertarwe zijn de LG rassen Daytona* en Racoon* nieuw opgenomen. Daytona is een middenvroege tarwe, met lang stevig stro en een zeer goede gele roest resistentie.

Het middenlate ras Racoon is een echt low-input ras: hij beschikt over een breed pakket zeer sterke ziekteresistenties, af te lezen aan zijn hoogste opbrengstcijfers in de proeven zonder ziektebestrijding.

Rgt Reform: bedrijfszekere baktarwe
In de rubriek baktarwe blijven rgt Reform en Julius aan de top als het gaat om bakkwaliteit. Rgt Reform scoort de hoogste cijfers op brood- en deegkwaliteit. In de praktijk is dit ras bovendien enorm bedrijfszeker in stevigheid, ziekteresistenties en stabiel hoge korrelopbrengsten met hoge hectolitergewichten, zo bleek ook tijdens oogst 2017.

Bekijk de Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe 2018.

* Vertegenwoordigd door Limagrain NL/Semundo.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden