Gesponsord: accon■avm

Hoe zit het met de Regeling Omgevingskwaliteit?

5 Oktober 2017

De Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) is van 1 september tot en met 31 oktober 2017 opengesteld. Deze regeling houdt in dat er een vergoeding verkregen kan worden bij het staken van de intensieve veehouderij. Bedrijven met een hoge geurbelasting op de omgeving krijgen hierbij voorrang.

Het doel van de ROK is om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving en de structuur van de sector en het draagvlak in het landelijk gebied te verbeteren.

Bedrijfssituatie moet getoetst worden aan de eisen van de regeling

Openstelling en vereisten
Bij de aanvraag dienen verschillende documenten meegestuurd te worden, zodat de bedrijfssituatie getoetst kan worden aan de vereisten van de regeling. Om voor de ROK in aanmerking te komen, dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

De aanvragen worden per regio gerangschikt en beoordeeld volgens de tendersystematiek. De rangschikking per aanvraag zal zijn op voorgrondbelasting ten aanzien van geur, op het dichtstbijzijnde geurgevoelige object alsook het aantal geurgevoelige objecten in de omgeving van de locatie, binnen een straal van 1.000 meter.

Hierbij zullen bedrijven met een hoge belasting en/of veel geurgevoelige objecten in de directe omgeving met voorrang in aanmerking komen voor de vergoeding. De beslissing op de aanvraag is uiterlijk 31 januari 2018.

Verplichtingen
Indien een bedrijf deelneemt aan deze regeling is het verplicht om de intensieve veehouderij op de betreffende locatie geheel te beëindigen. De beëindiging, vergoeding en vereisten daaraan worden in een overeenkomst vastgelegd. De milieutoestemming van de intensieve veehouderijtak dient uiterlijk 1 januari 2019 geheel en onherroepelijk ingetrokken te zijn. 

Lees verder op de website van acconâ– avm.

Vraag de whitepaper kosteloos aan

Whitepaper
Wilt u de informatie over de Regeling Omgevingskwaliteit als PDF ontvangen? Vraag de whitepaper dan kosteloos aan.

Contact
Wij adviseren u om samen met een adviseur een aanvraag voor deze subsidie te doen. acconâ– avm kan u hierbij ondersteunen. Neem voor vragen of het doen van een aanvraag contact op met één van de specialisten van acconâ– avm. Maak hiervoor gebruik van ons adviesformulier.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden