Gesponsord: Bayer

Warm herfstweer: let op bladluizen in wintergraan

18 Oktober 2017

Deze dagen maken we een ware 'herfst-warmtegolf' mee. Ongekend: dagtemperaturen boven de 20° C en nachttemperaturen die normaal in oktober overdag worden bereikt. Mooi voor het rooien van aardappels en bieten, maar een gevaar wat betreft de luizendruk in wintertarwe en wintergerst! Bladluisaantallen zullen bij deze warme omstandigheden flink toenemen en ze zijn ook veel actiever. 

Dit vormt een groot gevaar voor verspreiding van het gerstevergelingsvirus in tarwe en gerst. Vroege infecties met gerstevergelingsvirus leiden in tarwe en gerst vaak tot ernstige opbrengstverliezen. Het is daarom zeker aan te bevelen een bestrijding uit te voeren in opgekomen tarwe en gerst indien bladluizen aangetroffen worden. Kies daarvoor Decis 0,25 liter per hectare. 

Herhalen
Indien nodig kan de bespuiting na 2 à 3 weken worden herhaald. Decis kan ook uitstekend worden gemengd bij de na-opkomst onkruidbestrijding met Herold

Decis is het enige pyrethroïde dat toegelaten is ter bestrijding van bladluizen in granen in het najaar. Decis mag 2x gespoten worden in de periode september tot en met november.

Let op: overige gangbare pyrethroïden hebben géén toelating in het najaar! Als in het voorjaar de vergelingsvirusplekken in tarwe zich gaan aftekenen is het te laat!

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden