Gesponsord: Bayer

Populatie insecten vraagt gezamenlijke aandacht

1 November 2017

Een studie van Hallmann van 18 oktober 2017 in het wetenschappelijk tijdschrift Plos One beschrijft een achteruitgang van vliegende insecten in delen van Duitsland. Insecten zijn van groot belang voor landbouw en natuur.

Insecten zijn voor de landbouw belangrijk als bestuivers, natuurlijke vijanden van plaaginsecten en voor hun bijdrage aan de bodemvruchtbaarheid. Wat Bayer betreft verdient onderzoek naar de populatieontwikkeling van insecten gezamenlijke aandacht, waaronder aandacht van het bedrijfsleven. De auteurs van de studie vinden geen verklaring voor de beschreven achteruitgang.

Data over lange tijdsperiode

Verder onderzoek noodzakelijk
De studie levert geen aanwijzingen dat de landbouw of het gebruik van inputs in de landbouw, zoals bestrijdingsmiddelen, oorzaak zijn van de gevonden achteruitgang. Verder onderzoek is noodzakelijk. De studie maakt gebruik van gegevens die verzameld zijn op 63 locaties in natuurgebieden in Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Brandenburg. De data zijn verzameld over een lange tijdsperiode. Het verzamelen van de data heeft niet systematisch plaatsgevonden. De data zijn onvoldoende om een volledig beeld te geven. 

Een consistente monitoring en verder onderzoek zijn nodig om de achteruitgang te begrijpen. Verschillende beïnvloedende factoren zoals klimaatverandering, weersextremen, de beschikbaarheid van nestgelegenheid en voedsel voor insecten, maar ook de impact van veranderend landgebruik, veranderingen binnen bestaand landgebruik en veranderingen in het gebruik van openbare en private ruimte verdienen daarbij aandacht. Het is denkbaar dat de gevonden achteruitgang verband houdt met meerdere factoren.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden