Tegenmaatregelen van EU

Landbouwsector betrokken bij handelsoorlog VS

20 Februari 2018 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

Als de Amerikaanse president Donald Trump handelsbeperkende sancties gaat afkondigen voor de Europese staalindustrie, dan kan de Europese Unie (EU) dat voor Amerikaanse landbouwproducten gaan doen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De Europese Commissie (EC) noemt tegenmaatregelen die zich vooral richten op landbouwproducten. Die maatregelen zouden namelijk de Amerikaanse staten treffen waar Trump veel steun heeft. Het Financieele Dagblad meldt dat deze maatregelen nodig zijn, omdat de Europese staalindustrie anders benadeeld wordt. Dit omdat de traditionele handelsstromen verstoord zal worden.

Voedselindsutrie VS moet zich wel zorgen maken

Amerikaanse critici wijzen erop dat de voedselindustrie zich zorgen moet maken over de sancties. Zij zijn namelijk van mening dat de Verenigde Staten (VS) slechter af is met sancties op landbouwproducten, dan met een beschermde staalmarkt.

Nieuwe handelsoorlog?
De protectionistische maatregelen baart Eurofer (Europese brancheorganisatie voor staalbedrijven) grote zorgen. "Haal de trekker, die leidt tot een nieuwe handelsoorlog, niet over", zo roept de bracheorganisatie op. Of deze handelsoorlog werkelijk losbarst, hangt af van president Trump. Hij moet voor 11 april besluiten of hij overgaat tot de handelssancties.

Mocht Trump de sancties voor staal willen invoeren, dan kan Washington naast Europese tegenmaatregelen ook rekenen op rechtszaken bij de Wereldhandelsorganisatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 20 Februari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10877630/landbouwsector-betrokken-bij-handelsoorlog-vs][/url]
Wel wordt al het geluid van Eurofer gehoord, maar waar blijft de Copa Cogeca, die een handelsbarriere voor VS GGM en hormoontoegevoegde landbouwproducten zouden moeten toejuichen? Kans voor open doel.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden