Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Weersextremen: maak keuzes in de maatregelen

8 Januari 2019

Afgelopen jaar hebben veel boeren schade geleden door de extreme droogte. De brede weersverzekering is een mogelijke investering om deze schade in de toekomst deels te dekken, maar dit is vooralsnog geen populaire optie onder agrarisch ondernemers.

Het kabinet heeft besloten boeren vanaf 2020 tegemoetkomen door de brede weersverzekering vrij te stellen van de assurantiebelasting. Kijk dit jaar dus kritisch naar mogelijke voorzorgsmaatregelen en investeringen.

Optimale bescherming
Voor optimale bescherming van het perceel (en dus gewassen en oogst) ligt de bal ook bij de land- en akkerbouwers zelf, zo stelt Bert Knollema. Knollema is adviseur bij Accon avm. "De bodem is jouw kapitaal. In de veenkoloniale gebieden hebben we goede jaren gehad. De prijs van aardappelen steeg naar een mooi niveau, wat financiële ruimte biedt om te investeren. Echter, veel ondernemers hebben dit laatste veelal in machines gestoken en te weinig in de grond."

Lees het hele artikel van Bert Knollema op acconavm.nl.

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden