Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Milieulijst 2019: Mia en Vamil in de akkerbouw

11 April 2019

Het is in 2019 weer mogelijk om te investeren in verschillende milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Ook voor akkerbouwers staan er nieuwe bedrijfsmiddelen op de Milieulijst. We zetten ze voor u in de schijnwerpers.

De MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen) zijn 2 aparte regelingen, maar worden daarbij wel vaak gecombineerd voor 1 investering. De verschillen:

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Nieuw op de Milieulijst 2019
De Milieulijst wordt elk jaar aangepast. Dit is goed nieuws voor agrarisch ondernemers, want dit jaar zijn namelijk bodemdrukverlagende banden opgenomen in de lijst. Het gaat om rupsbanden en brede banden voor trekkers en (zelfrijdende) machines. Voor de brede banden geldt dat dit gecombineerd moet zijn met een luchtdrukwisselsysteem.

  • Van deze investering kunt u 75% aftrekken via de Vamil en 13,5% via de MIA. U kunt de Vamil toepassen voor winstoptimalisatie gedurende 1 of meerdere jaren. De MIA is bedoeld voor het jaar van investeren.

Raadpleeg hier de volledige Milieulijst 2019 van de Rijksoverheid. In het artikel 'Profiteer van de MIA en Vamil in 2019' leest u meer over de voorwaarden van de regelingen.

Laat u adviseren
Wilt u ondersteuning bij de aanvraag van de MIA of Vamil in 2019? Of wilt u hulp bij het benutten van andere fiscale voordelen? Mijn collega’s en ik helpen u graag op weg.

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief