Rijksoverheid

Nieuws Stikstofdossier

Nieuwe peildatum stikstof en fosfaat: 4 oktober 2019

4 Oktober 2019 - Wouter Baan - 64 reacties

Om de stikstofimpasse het hoofd te bieden, kiest het kabinet ervoor om intern- extern salderen weer mogelijk te maken. De peildatum voor het aantal dier- en fosfaatrechten is daarbij gesteld op 4 oktober. Verder wordt beloofd dat de krimp van de veestapel niet gedwongen, maar vrijwillig, slim en warm zal gebeuren.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft landbouwminister Carola Schouten dat een vrijwillige sanering van de veestapel het uitgangspunt is. Stoppende bedrijven met de hoogste stalemissies komen daarbij als eerste in aanmerking. Hoeveel geldt hiervoor wordt uitgetrokken, is nog niet bekend. Naar verluidt lopen de bedragen in de miljarden euro's. Aan de blijvers belooft Schouten steun om investeringen in emissiearme stallen mogelijk te maken.

Extern salderen
Vanaf 11 oktober wordt het weer mogelijk om aanvragen in te dienen voor intern salderen. Ook extern salderen wordt een mogelijkheid, waarbij de dier- en fosfaatrechten (op basis van de verkochte ammoniakruimte) van een veehouderijbedrijf door het Rijk worden ingenomen, zo schrijft Schouten. Het afromingspercentage heeft het kabinet hiervoor vastgesteld op 30%. De afroming geldt enkel bij extern salderen en niet bij onderlinge handel tussen veehouders.

Er is een wetswijziging nodig waarbij de dierrechten kunnen worden ingenomen bij handel tussen privaten partijen. Deze zal op zeer korte termijn worden ingediend, schrijft Schouten.

Er worden hiervoor aanvullende maatregelen getroffen om 'ongewenste effecten' van deze maatregelen te voorkomen. Daarmee doelt de minister erop dat veehouders, vooruitlopend op de wetswijziging, hun rechten van de hand doen en daarmee het afromingspercentage pareren. Het kabinet hanteert hierbij 4 oktober als peildatum voor het aantal dier- en fosfaatrechten die een ondernemer bij RVO.nl geregistreerd heeft staan.

Agraractie: Opoffering van het platteland
Agractie Nederland kan zich niet vinden in de stikstofplannen van het kabinet. Zij vinden de acties te voorbarig, gezien volgens hun niet bekend waar de stikstof precies neerdaalt. Verder vinden ze salderen een opoffering van het platteland aan de stad en industrie.

Bovendien zijn de plannen volgens de boerenorganisatie kostprijsverhogend voor veehouders en gaan bedrijven rondom Nature 2000-gebieden op slot, waardoor die binnen 10 jaar ten dode opgeschreven zijn. 

Klik hier om de Kamerbrief te lezen. 
 

Wil je meer weten? Kom naar het Nationaal Economisch Landbouwcongres op 18 december. Het thema is ‘Ondernemen in een ander klimaat’. Hoe bereidt je je als ondernemer voor op veranderingen en hoe maak je je weerbaar in deze roerige tijden? Een congres vol actuele cijfers en visies voor nieuwe inzichten en inspiratie en een mooie gelegenheid om te netwerken. Kom ook! Klik hier voor het programma en tickets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
64 reacties
herm 4 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884228/nieuwe-peildatum-stikstof-en-fosfaat-4-oktober-2019]Nieuwe peildatum stikstof en fosfaat: 4 oktober 2019[/url]
Er wordt uitgegaan van onjuist verkregen cijfers, wordt wakker!!

https://m.youtube.com/watch?v=t40rnXRe4LA&feature=youtu.be
Wibo 4 Oktober 2019
Ze hebben de boodschap niet begrepen afgelopen dinsdag.
Nog maar een ritje Den Haag plannen? 1 november ? We waren blijkbaar te vriendelijk en ons aaibaarheids factor is nog te groot!
Homme 4 Oktober 2019
Hoe kan je de fosfaat rechten en dieraantallen nu bepalend laten zijn voor bedrijven met aangekochte ammoniak rechten van voor PAS. Of geld dit voor de bedrijven die uitbreiding hebben gekregen binnen PAS.
bertus 4 Oktober 2019
Je zal maar geen rechten onder het bedrijf hebben zitten (of nog niet geleased hebben)
jp 4 Oktober 2019
Herm de link werkt niet?
erik 4 Oktober 2019
precies ja kansloos dit weer
Floor 4 Oktober 2019
Je kon erop wachten. Van dat stel windbuilen in den haag hoef je niets te verwachten. Je wordt gewoon bedonderd waar je bijstaat.
Dinsdag nog heel begripvol en voor de week om is kijken ze alweer hoe ze nog een stuk of wat boeren de nek kunnen omdraaien.
Piet 4 Oktober 2019
Nou dat laten we ons toch niet gebeuren mag ik hopen. Al kosten genog van de fosfaatrechten die we erbij gekocht hebben die we gekort waren
koekje van eigen deeg 4 Oktober 2019
we worden weer belazerd door "legale maffia" den Haag
30% afroming op dierrechten bij overdracht? en vervolgens nog 52% belasting ,dan blijft niet over van je opgebouwde RECHT. Je pensioen in een streep weg!!! Na sanering blijft voor de stopper 0 euro over.
AVZ 4 Oktober 2019
En weer gaat de beloning naar degene die nog niets gedaan hebben.
En zo zou er weer veel vermogen uit de sector vloeien.
Predator 4 Oktober 2019
Het zal mij niks verbazen dat zure sloot Remkes straks in het tweede advies de kunstmest op de korrel neemt
Achterhoeker 4 Oktober 2019
Lijkt me dat banken nu bedrijven op gaan kopen die willen stoppen zodat landbouw niks inlevert voor andere sectoren.
Jan Jansen 4 Oktober 2019
Op naar den haag, wie kaatst kan een bal verwachten!!!!!!!!!!
Jan Jansen 4 Oktober 2019
Sorry ik bedoel een BOER verwachten
Achterhoeker 4 Oktober 2019
Ook meteen bij nos maar ff duidelijk maken dat wij niet alleen negatieve berichtgeving maar ook positieve uitgebreid in t nieuwe willen!
Erg selectief sinds van dam er zit.
John 4 Oktober 2019
'onze boerendochter' kan op geen enkel dossier haar rug rechthouden. Wil vooral 'helpen' om te stoppen.
vanplateringen 4 Oktober 2019
En zo gaan we langzaam maar zeker naar de halvering die ze zo graag willen. Alleen iets anders verpakt. Deze minister is net zo slecht als al haar voorgangers. Je hebt als boer niks aan dit trutje.
Jb 4 Oktober 2019
Hier boven bij de gerelateerde artikelen staat dat we onder het fosfaat en stikstof plafond zitten 20 Augustus was dat nou moet je zien wat er nu gebeurd schande
Zuidboer 4 Oktober 2019
Achterhoeker schreef:
Ook meteen bij nos maar ff duidelijk maken dat wij niet alleen negatieve berichtgeving maar ook positieve uitgebreid in t nieuwe willen!
Erg selectief sinds van dam er zit.
Laat LTO dan eens beginnen om eens voor de verandering een keer niet op te dagen bij Nieuwsuur. Het lijkt er haast op dat LTO er eieren heeft liggen. De optredens zijn daarnaast keer op keer een fiasco.
Eerst bevuilt Calon zijn eigen nest, daarna heeft de achteraf verbolgen mevrouw Vedder geen antwoord op de uit de lucht gegrepen grafieken van de NOS en als klap op de vuurpijl offert wederom Calon de bedrijven tegen de EHS gebieden voordat er 1 meting heeft plaatsgevonden. Straks staan de handtekeningen er onder en mogen wij de straat weer op om te trachten een verloren zaak te keren. Bij welk dossier hebben we dat eerder gezien? De geschiedenis herhaalt zich zeggen ze wel eens. Iets met een ezel en een steen.....
Verbijsterend 4 Oktober 2019
Psychopatisch gedrag is wel een ziekte maar we hebben wel met de gevolgen te maken..
Abonnee
Hendriksen 4 Oktober 2019
Dames en heren.
Er wordt alleen 30% gekort op extern salderen met ammoniak/stikstofrechten.
Bij deze transactie moeten de dier en fosfaatrechten worden ingeleverd die je op 4 oktober op je naam hebt.
Fosfaatrechten en dierrechten kunnen gewoon verhandeld worden zoals voorheen.
Bij zowel boerenbusiness en pigbusiness hebben de de brief van het ministerie niet goed gelezen of begrepen.

ik citeer:
Het innemen van dier- en fosfaatrechten bij externe saldering tussen private partijen vereist een wetswijziging, waarvoor op zeer korte termijn een voorstel wordt ingediend. Om te voorkomen dat ondernemers in de landbouwsector vooruitlopend op het extern salderen hun rechten verkopen, zal hierbij worden uitgegaan van het aantal dier- en/of fosfaatrechten dat op 4 oktober 2019 op naam van het bedrijf bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geregistreerd staan.
Abonnee
Hendriksen 4 Oktober 2019
Op pigbusiness is de teks al aangepast.
Externe saldering slaat op een transactie van ammoniak/stikstof.
Niet op dierrechten transacties.
Martin otten 4 Oktober 2019
Tsja....ik sprak een keurige meneer van buiten onze sector die lovend sprak over “ het fatsoenlijke deel van Nederland” dat op een keurige manier in Den Haag is wezen verwoorden dat we het er nu echt niet meer mee eens zijn. Een nieuwe actie is zo ‘t nu lijkt onvermijdelijk en hoe moeilijk het ook is, het moet wel wéér keurig. De uitdaging is nu om iets te bedenken dat publieksvriendelijk, maximaal mediageniek en ook buitensporig is. Als de keurige meneer en vele anderen er weer van kunnen smullen zal de tweede actie ook een succes worden.
peter 5 Oktober 2019
30% Korting gaat niet gebeuren! De overheid mag de 30% kopen van de stopper! Dit zou mooi worden 30% afromen en de bouw-industrie sector gratis geven!!
Ad baltus 5 Oktober 2019
voedsel distributie 6-12 uur dicht heeft burger geen last van is niet ver rijden, gemeente/provincie huizen dicht, media die gekleurd berichten dicht
Aalten 5 Oktober 2019
Waarom zo'n populaire titel boven dit bericht, BoerenBusiness?! Brengt de nodige verwarring met zich mee.

Er is alleen sprake van een nieuwe peildatum voor stikstof, fosfaat/dierrechten wanneer gebruik wordt gemaakt van externe saldering. Voor een 'blijvend' bedrijf is er dus geen sprake van een nieuwe peildatum!

Wat betreft de afroming ben ik blij dat Hendriksen wel goed leest.
Taeke 5 Oktober 2019
Al boeren en boerin naar buitenland dan moet ze wel voedsel uit buitenland halen
Joost 5 Oktober 2019
Waarom zijn jullie nu zo boos. Dit was toch dinsdag ook al bekend.
Omdat vele politici, die debiel van een Wilders voorop, riepen dat boeren helden zijn is iedereen met de buik vol aangesmeerde stroop blijmoedig naar huis gereden. Naief, naief, naief. Amateurs.
Ik denk zelf dat Schouten de demonstratie mee georganiseerd heeft en een stromannetje heeft ingezet uit haar studievriendenclubje om er voor te zorgen dat de stoom een keer kan worden afgeblazen. Heel goed gelukt van haar, ze is slimmer dan je denkt.
Marie 5 Oktober 2019
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. De schuldigen moet niet beloond worden, maar de schulden aflossen.
jef 5 Oktober 2019
Wat mij opvalt is dat alle maatregelen die we sinds het klimaatakkoord hebben getroffen even vergeten worden en we nu ineens weer van een nieuwe peildatum gaan beginnen.
Volgens mij was de boodschap dat we al genoeg gedaan hadden, en dat nu de andere sectoren van de klimaattafel aanzet zijn.
Ik denk dat bij een nieuwe demonstratie niet allen de boeren, maar ook de bouw betrokken moet worden, of gewoon iedereen die het oneens is met dit kabinetswanbeleid.
afzetten die handel, en nieuwe verkiezingen, met daarbij een nieuwe partij, die wel met een beetje verstand beleid maakt, en niet achter de eerste de beste dierenactivist aan loopt.
peter 5 Oktober 2019
@ Joost het zou zomaar eens kunnen!
peter 5 Oktober 2019
Ik denk het beste is dat den haag terug gaat naar de EU om op nieuw te onderhandelen, oftewel zelfde normen als buur landen. Of zoals Trump uit het klimaat akkoord van Parijs stappen. En als de stakende milieuactivisten dat NIET willen (wat hun goed recht is) ,dan zullen de " stakende milieu activisten" de beurs moeten trekken om ONZE rechten te KOPEN!!!
boerinsylvia 5 Oktober 2019
Hier worden al boeren benaderd die vlak naast de vuilhoop 'Nauerna' liggen. Onder de rook van de industrie en havens, op zicht van een enorme berg afval met zn bijbehorende verkeer, en dan uitgekocht worden omdat je koeien net aan de andere kant van de dijk poepen. Te bizar voor woorden. We willen weidegang want dat is duurzaam. We willen milieu-vriendelijke en publieksvriendelijke stallen. Nou let op, die zijn straks als eerste opgekocht en verdwenen. Ik moet de eerste boer nog tegen komen die wil ruilen met de vaar-boeren uit Noord-Holland met weliswaar orchideeën tussen de koeien maar een prak werk. Maar inderdaad, kan alleen maar slecht zijn, die koeien op dat drijvende land....
boerinsylvia 5 Oktober 2019
Heeft iemand al ergens kunnen ontdekken wat het gaat betekenen voor schapenbedrijven en/of geitenbedrijven binnen de invloedssfeer vd verzuringsgevoelige gebieden?
Kjol 5 Oktober 2019
De politieke chaos en bestuurlijke onvermogen heeft nu zelfs het bedrijfsleven volledig op de knieën gekregen.
Het milieu fanatisme is een kankergezwel van jewelste geworden.
Frans 5 Oktober 2019
Dinsdag mooi schoolreisje gehad met zijn allen, maar de les gaat nu gewoon weer verder. Hier al een wegenbouwer aan de deur gehad met een bod onder voorbehoud wetgeving van enkele miljoenen euro's en de grond nog vrij verkoopbaar. The show must go on! Van mij geen protest tegen een verkleining van de veestapel en vervolgens allen blijven sabbelen. In een gezonde economie zou elke boer die minder dan een ton per jaar verdient moeten stoppen. Reken maar uit, 50 weken x 50 uur werken x 40 euro. Welke monteur, bouwvakker, loonwerker komt nog voor minder dan 40 euro op jouw erf? De koffie slurpende voorlichters kosten zelfs 100 euro en meer via jouw voerfactuur.
Truus 5 Oktober 2019
30% korten. Even rekenen. Normaal €150 per kg. Maar nu moet de 70% de opbrengst goed maken. Dus 1000 kg x €150 = 150000. Delen door 700 = €200. Daar nog boven op. De dier rechten. Zuiden. €150. Totaal €350
A 5 Oktober 2019
Wat mij opvalt zijn de dr fouten
Van der meer 5 Oktober 2019
Maar eens tonnen mest dumpen in Den Haag.
En Amsterdam op de stoep van klaver.
SjefO 5 Oktober 2019
Iedere kg stikstof die bij de boer opgehaald word commercieel afrekenen, omdat deze stikstof voor economisch gewin word ingezet, is de overheid dit niet van plan dan moet de commissie van de rechten van de mens er maar eens een ei over leggen.
En er moet een parlementair onderzoek komen met de vraag ,hoe worden de honderdduizenden ha onderhouden , word in een natuur gebied het dood materiaal jaarlijks verwijderd zoals vroeger verplicht was, de totale kosten hiervan zijn. ?
Ik ben ervan overtuigd dat achterstallig onderhoud een grotere boosdoener is dan stikstof ook in de natuur is de een sterker dan de ander, en ook de natuur zal zijn steentje moeten bijdrage en niet zoals het nu gebeurd alsmaar aankopen en met een groen jeepje er doorheen rijden, jaren geleden werd er jaarlijks flink onderhoud gepleegd toen was de oppervlakte nog te overzien en nog redelijk betaalbaar vanwege het feit dat er toen nog veel productie bos aanwezig was !!
Jp kievit 5 Oktober 2019
Meten is weten is nog nooit toegepast in het stikstof dossier
joop 5 Oktober 2019
Ik volg het stikstof verhaal behoorlijk intensief maar is mis overal de bijdrage van de hobbymatig gehouden dieren. In onze omgeving is de laatste jaren een toename van paarden maar ook honden. Deze doen hun behoeften in de open lucht stallen hebben geen voorzieningen om uitstoot te beperken. De sloot bij ons voor groeit volledig dicht met planten. De paarden en honden lopen door de natuur en laten alle uitwerpselen achter. Ik hoor de boeren alleen maar zeggen dat ze minder uitstoten het RIVM is dat niet met ze eens. Ik vraag me af hoe dat zit, heeft u een idee wat de bijdrage van alle loslopende hobbydieren in nederland is? zou u dat eens ter tafel kunnen brengen/onderzoeken?
wim 5 Oktober 2019
En dan nog maar niet te spreken over de toegenomen aantallen ganzen die vele wateren bevuilen, en stikstof uitstoten.
12 ganzen gelijk aan 1 koe
Bert 5 Oktober 2019
Goed lezen mensen en BoerenBussiness ,onjuiste vertaling.
jp 5 Oktober 2019
Tis toch knap dat mensen in Den Haag zich zo druk.maken over de landbouw en dat je over de luchtvaart en zware industie niets hoort... los nog van miljarden aan SDE voor hougestookte biomassa centrales die giga stikstof uitstoten maar ja zit toch het woordje "bio" in he... en dan heb ik het nog niet gehad over zwarte piet, welk speelgoed je nog mag verkopen ect ect. Wat een poppekast, gewoon die 0.05 mmol ophogen naar 20 mmol zoals onze buren ook hebben en ons "boekhoudkundig probleem" is opgelost. Waar is Lto in dit hele verhaal?????
sjaakie 5 Oktober 2019
ook een vraagje, hoe zit het met de oostvaardersplassen met die runderen en die troep
ik neem aan dat die van de week nog opgeruimd worden door rendac
want dan heb je een voltreffer in die natura 2000 gebieden
Abonnee
betweter 5 Oktober 2019
net op het journaal 2 items over natuur en vuile lucht, beiden waren anti boer.ze lieten varkens zien bij luchtverontreiniging in Vlaardingen.
NOS maakt propaganda voor de linkse bende
pietje pruts 5 Oktober 2019
beter een scheetje voor iedereen dan buikpijn voor mij alleen!!!
Herm 5 Oktober 2019
Hallo JP.
de link werkt wel, met je vinger op de link wat langer vast houden dan zul je zien dat je de link kunt openen of kopieeren of versturen.
succes

https://m.youtube.com/watch?v=t40rnXRe4LA&feature=youtu.be
peter 5 Oktober 2019
Wanneer komt LTO eens met een zienswijze m.b.t. het gepresenteerde stikstof verhaal?
joop 5 Oktober 2019
Het schijnt dat het RIVM in zijn rapporten de uitstoot van vliegtuigen boven de 1000m buiten beschouwing laat.... zou de politiek dat niet willen weten.... is dat niet een beetje vreemd.
De rapporten lijken gekleurd zodat het DenHaag goed uitkomt.
Als je het houden van dieren aan wilt pakken... pak dan niet alleen de professionals maar ook de hobbyboeren, die vervuilen per dier namelijk veel meer.... Durft men waarschijnlijk niet want dat gaat om veel meer stemmers.

Herm 5 Oktober 2019
Wij hier in Nederland worden worden door de linkse partijen helemaal kapot gemaakt het is onvoorstelbaar.
nu blijkt ook nog dat de meeste stikstof uit het buitenland komt,

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/het-is-allemaal-de-schuld-van-de-boeren-maar-een-derde-van-stikstof-is-afkomstig-uit-het-buitenland/
frits 5 Oktober 2019
ik stel voor om van de hofvijver het grootste mestbassin van Nederland te maken. Is kijken of ze in staat zijn om een echt mestprobleem kunnen oplossen en niet alleen die uit hun papieren werkelijkheid.
huug 6 Oktober 2019
wat denken jullie van de oostervaarder plassen, ik dacht alle dieren opruimen dat telt gruwelijk veel kilo s nh3 op want dat is pas koppen met spijkers slaan.Nou linkse rakkers schiet hier mar eens op
Thon 6 Oktober 2019
Hoe kan men nog dieper zinken! Een beleid van leugens en bedrog?
SjefO 6 Oktober 2019
VVD en een groot deel van links Nederland hebben elkaar gevonden, wel met totaal verschillende doelstellingen maar wel met een gezamenlijke vijand, VVD wil de ruimte die de veehouderij inneemt en links Nederland wil van heel de dierhouderij af.
Hoe kun je dat regelen, eenvoudig je misbruikt de natuur en praat Nederland een stikstof catastrofe aan en een kind kan de was doen.
Nederland hou Europese normen aan en maak niet eerst de Nederlandse landbouw en alles wat er mee samenhangt kapot.
70 inkrimpen aub 6 Oktober 2019
En weer gaan alle centjes naar de intensieve veehouderij

Eerst tegen de klippen op investeren om op de vrije markt te gaan leveren. Tot hun nek in de stront en de schulden.
Dan een kapitaal aan fosfaatrechten voor niets krijgen.
En nu een warme sanering.!!!!!




Job 7 Oktober 2019
Waarom doet iedereen zo zielig
Je bent niet verplicht om te stoppen.en wanneer je wel stopt en je wilt niet dat er gekort wordt kun je aan een andere boer verkopen(intern salderen). De overheid wil graag jouw bedrijf kopen dus ze moeten meer betalen dan de gangbare prijs. De 30% korting gaat alleen gelden wanneer je aan de overheid of buiten de sector gaat verkopen. Dan vraag je 143 % van de marktwaarde hou je mooi 100 % over Dus nog even kort binnen de sector 100% en buiten de sector 143 % vragen.
Wil je collegiaal zijn dan verkoop je alleen binnen de sector.
Egbert 7 Oktober 2019
In Australië verklaren ze Nederland voor gek. Steeds meer monden te voeden met steeds minder cultuurgrond.
Gewoon de norm verhogen naar het nivo van Duitsland of België en het hele probleem is over.
Kan iemand mij ook uitleggen waarom die norm zo laag moet zijn?
Job 7 Oktober 2019
Jawel Egbert,

Omdat de natuurgebieden klein en zeer kwetsbaar zijn.
Daar komt nog bij dat Nederland een buurland heeft die ook veel vervuiling loost wat in ons klein landje neerslaat.
Christine 7 Oktober 2019
Hoeveel geldt hiervoor wordt uitgetrokken, is nog niet bekend.

Het is geld :)
red 7 Oktober 2019
Ze hebben iedereen nog niet eens antwoord gegeven over hoeveel fosfaat rechten enkele bedrijven nog moeten hebben.
Het wordt nog grotere chaos dan het nu al is.
de extra gelden die beschikbaar komen zijn ze in den haag nodig om nog meer list en bedrog te bedenken laten.
Eerst maar eens uitleggen hoe ze aan deze meet gegevens komen
schoenmakers 1 7 Oktober 2019
Beste Job, ik heb een perceel landbouw grond, wat het waterschap als waterberging wil gaan gebruiken, alle mogelijkheden die ik heb gehad om weg te komen, hadden mijn minstens 200.000 euro gekost, hoezo heb ik een keuze? Wel is iedereen die er bij betrokken was per uur betaald, ik heb nog steeds alles prodeo moeten doen, zelfs mijn juridische adviseur moest ik van de rechtbank zelf betalen, en nee, ik heb nog niks verloren, enkel omdat ik niet in hun leugens meegaan, maar waar houdt de diefstal op, Hitler was eerlijker, die maakte het tenminste duidelijk van wie hij af wou, nu wordt je stilletjes de keel dichtgeknepen, viespeuken zijn het
peter 7 Oktober 2019
den haag en frans timmerman willen het nieuwe glb buget misbruiken om hun klimaat plannen uit te voeren. Dit moeten wij ons niet laten bieden al die leugens en koekjes van eigen deeg!!!

Nood breekt wet!!

Het is een plicht dat iedere boer JA ,iedere boer in actie gaat komen en demonstreren tot dat alles plat ligt pas dan gaat een "legale maffia" je pas als gelijk gestemde zien!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden