Belangrijke stap bij suiker

Een derde grondstoffen Unilever is duurzaam

3 April 2013 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Unilever zegt dat meer dan een derde van al zijn agrarische grondstoffen duurzaam worden geproduceerd. Het voedingsmiddelen concern heeft het doel om in 2020 alle grondstoffen duurzaam te betrekken. Nu is dit al 36 procent.

Ondanks een omzetdaling naar 52 miljard euro in 2012, is de inkoop van duurzame grondstoffen gestegen. In 2010 formuleerde de multinational het doel om binnen enkele jaren 30 procent van de grondstoffen duurzaam te betrekken. Dit doel is met 6 procent overschreden.

Cacao is, met 43 procent, de meest duurzame grondstof die Unilever betrekt. De reden hiervoor is onder andere het duurzaamheidsprogramma van de multinational waarbij West-Afrikaanse boeren een certificaat moeten verdienen door naar speciale veldscholen te gaan. 20.000 lokale boeren krijgen les in het duurzaam telen van gewassen. Vervolgens moet de kennis worden gedeeld met de gemeenschap.

Een ander product wat Unilever duurzamer probeert te verkrijgen is suiker. Het afgelopen jaar werd er voor het eerst duurzame suiker van plantages in Brazilië afgenomen. De totale hoeveelheid bedroeg 3.262 ton. Het concern ziet zichzelf niet als een grote speler op de suikermarkt, maar ziet dit wel als een belangrijke stap in de goede richting en ziet dit als een indicatie van de toewijding die de multinational heeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Kevin Korstmos 15 April 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/item/10823665/Een-derde-grondstoffen-Unilever-is-duurzaam]Een derde grondstoffen Unilever is duurzaam[/url]
Hai
tjonge tjonge 15 April 2013
ff ruim 3000 ton suiker, dat stelt voor zo'n concern niet zoveel voor. De de cacao groeit in afrika gewoon in het oerwoud aan een boom, en degene die die vruchten oogst en droogt krijgt er daar maar een jodefooitje voor, lekker duurzaam hoor. Maar zulke berichtgeving gaat er bij jan met de pet als zoete koek in. Lang leve de media, lekker makelijk scoren.
bas 17 April 2013
hoi
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden