Scan 2 hectare in 20 minuten

Dure helikopter redt dierenlevens

26 April 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Tijdens het oogsten van gewassen is het altijd lastig te zien of er dieren in het veld zitten. Het per ongeluk doden van een vogel of een reekalf is niet alleen vervelend, het kan ook voor de nodige problemen zorgen. In Zwitserland hebben ze een gadget gemaakt om dit te voorkomen.

Volgens officiële cijfers sterven er in Zwitserland jaarlijks 3.000 reekalven door maaimachines. Ook andere grote en kleine dieren lopen een gevaar en hier wilde de Universiteit van Bern iets aan doen. Voor het oogsten alle percelen met het oog en per benenwagen controleren is onbegonnen werk en dus hebben de onderzoekers een speciale helikopter bedacht.

De Multicopter vliegt op de automatische piloot regelmaat over de percelen die moeten worden geoogst. Een warmtecamera maakt beelden van de stukken land en zendt deze meteen door naar een computer op de grond. Een gebied van 2 hectare kan in 20 tot 30 minuten volledig worden gescand. Voor optimale prestaties moet de Multicopter ’s morgens vroeg worden gebruik wanneer het koeler is.

Het systeem is in Zwitserland al te koop voor 2.500 francs. Omgerekend is dit ongeveer 2.026 euro waarmee de Multicopter flink aan de prijs is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Wiebrand Vroom 26 April 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10825328/Dure-helikopter-redt-dierenlevens]Dure helikopter redt dierenlevens[/url]
Als we tegen een bedrag aanhikken zijn we wel erg naief.
Weeg het eens af tegen schade uitkeringen / verzekerings - uitbetalingen. Een Combine repareren of hakselaar is ook niet voor niks. Ik geloof ook niet dat je de impact voor de bestuurder moet vergeten. Toepassen in "drukke" wildgebieden.
Marriane Thieme neemt het wel mee in hun verkiezingsprogramma.
Misschien maken ze bij bureau heffingen nog wat winst dat die
zeggen: dat schenken wij 10 keer en LNV verdubbeld het in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen.
Regel het maar. Positief zien.
calculator 26 April 2013
26 april grap zeker?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden