Gelderland ?oudste? ondernemers

Groninger boeren jongste blommen van Nederland

4 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

De provincie Groningen is de ‘jongste’ agrarische provincie van Nederland. De gemiddelde leeftijd van de boer ligt op 50 jaar. De ‘oudste’ agrarische provincie is Gelderland waar land- en tuinbouwers een gemiddelde leeftijd van 53 jaar hebben. Dit blijkt uit een analyse marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Ruim een derde van de agrarische ondernemers bevindt zich in de leeftijdscategorie van 45 tot 55 jaar. De gemiddelde leeftijd van land- en tuinbouwers is 52 jaar.

De provincie Limburg heeft procentueel gezien de meeste jonge boeren en tuinders; 27 procent is jonger dan 45 jaar. Utrecht is de provincie met het hoogste percentage oudere agrariërs; ruim 17 procent van de Utrechtse ondernemers is 65 jaar of ouder. Daarnaast bevinden zich in Utrecht ook het laagste percentage agrarische ondernemers jonger dan 45 jaar (22,5 procent).

AgriDirect brengt jaarlijks de marktsituatie van de land- en tuinbouwsectoren in kaart door middel van telefonische interviews, waarbij gevraagd wordt naar de bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden