Kwaliteit goed, tarra hoger

Agrifirm Plant realiseert bewaarpoolprijs van 12,75

27 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

Agrifirm Plant betaalt haar leveranciers aan de bewaarpool gemiddeld 12,75 cent per kg uien. Dit is exclusief bewaarpremie/-korting. Dat maakt Agrifirm donderdag bekend.

Agrifirm Plant realiseert over uienoogst 2012 een bewaarpoolprijs van 12,75 cent per kg voor levering in maart )tot 7 procent tarra). De coöperatie heeft de bewaarpremie/-korting vastgesteld op 0,15 cent per kg per week. Dit houdt in dat voor leveringen in december 10,50 cent per kg wordt betaald. De prijs loopt op tot 14,10 cent per kg voor levering eind mei. Van de genoemde prijzen gaan de transportkosten en twee procent provisie nog af.

De uienpoolprijs kent van jaar tot jaar sterke prijsfluctuaties, maar ook in een seizoen zijn forse verschillen te zien. Het jaar begon met een goed prijsniveau en na afloop van de af-land periode bleef de prijs lange tijd vrijwel stabiel. In de loop van het voorjaar profiteerde de uienpool van een kleine opleving in de markt.

Het tarra-percentage lag dit jaar iets hoger dan gebruikelijk en de kwaliteit van de geleverde uien was in het algemeen goed. Vrijwel alle partijen uien zijn binnen de pool afgezet.

De uien bewaarpool is een van de vormen waarin telers de afzet van uien via Agrifirm Plant kunnen regelen. Naast deze bewaarpool zijn er mogelijkheden in de af-land-pool en vermarkting op dagprijzen. Agrifirm Plant doet zaken met meerdere verwerkers en heeft hierdoor een onafhankelijke positie in de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden