Tot de uitreiking
00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden

CowToilet genomineerd voor Agribusiness Award

Boerenbusiness feliciteert Hanskamp als genomineerde voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2021. Het bedrijf heeft de CowToilet ingediend voor de Award.

In de aanmelding beschrijft Hanskamp het product zelf als 'de oplossing voor een duurzame toekomstbestendige landbouw met minder stikstofdepositie en efficiëntere mineralenkringloop zonder verliezen'.

Het CowToilet is een geautomatiseerd urineersysteem voor koeien. Na het eten van het krachtvoer wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk zenuwreflex die een plasneiging bij de koe veroorzaakt. De urine wordt opgevangen in het reservoir van het CowToilet en direct afgezogen en separaat opgeslagen. Hierdoor kan er ammoniak gereduceerd worden, waardoor beoogde doelstellingen voor natuur, milieu en economie gehaald kunnen worden en is er een fijner stalklimaat voor de melkveehouder en het vee. En het verwaarden van natuurlijke meststoffen voor precisielandbouw, die economisch gezien ook nog eens heel interessant zijn.

De vakjury van de Agribusiness Award ziet potentie in deze uitvinding. "Een creatieve innovatie, die bijdraagt aan een vermindering van de stikstoofuitstoot op melkveebedrijven. Relatief eenvoudig te implementeren en formeel erkend door de overheid (RAV-lijst). Kortom, een innovatie die klaar is om de markt te veroveren", aldus de jury. Proficiat met jullie nominatie!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Agribusiness Award.