Tot de uitreiking
00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden
Mede mogelijk gemaakt door

Serenade van Bayer finalist Agribusiness Award

Boerenbusiness feliciteert Bayer Crop Science als genomineerde voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2021. Bayer heeft het middel Serenade ingediend voor de Award.

Serenade wordt door Bayer zelf omschreven als een "biologische chemie" en is ontwikkeld voor de bestrijding van Rhizoctonia, Streptomyces en Helminthosporium in aardappelen. Het bevat 3 actieve biologische componenten met een anti bacteriële werking, anti schimmelwerking en zorgen voor een weerbare plant. Bayer laat in de aanmelding weten dat het product rustsporen bevat die pas in de bodem aan de slag gaan. 'Hierdoor hebben ze in de tank geen last van elkaar en komt het wat betreft verwerking dicht in de buurt van een chemisch product zoals men gewend is.'

De vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen ziet ook in dit product marktpotentieel: "Een mooie en degelijke innovatie voor een relevant probleem in de aardappelteelt. Dit ook nog eens op een wijze en met een middel die een nieuwe toekomst inluiden voor een meer duurzame gewasbescherming. Daar is echt behoefte aan. Proficiat met jullie nominatie!"

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Agribusiness Award.