Boerenbusiness presenteert de Boerenbusiness Awards 2019. Met 2 awards, de Agribusiness Award en de Impact Award, stimuleert Boerenbusiness een positieve agrarische sector met een goede boterham voor de agrarisch ondernemer.

De 5 nominaties voor de Agribusiness Award

Voor de allereerste Agribusiness Award zijn 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Voor het bemachtigen van de award, een initiatief van Boerenbusiness, hadden zich 41 bedrijven en organisaties aangemeld. De winnaar van de Agribusiness Award wordt bekend gemaakt op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.

De onafhankelijke jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen heeft uiteindelijk vijf inzendingen genomineerd voor een finaleronde om kans te maken op de award. Lees hier meer over de genomineerden.

Agribusiness Award 2019
Heeft jouw onderneming een vernuftige verbetering of dienst gelanceerd? Levert het een significante bijdrage aan het verbeteren van de bedrijfsvoering en dus het rendement op het boerenbedrijf?
CowManager heeft de Agribusiness Award van 2019 gewonnen. Ze hebben deze award in de wacht gesleept met een innovatieve oorsensor.
Meer informatie >>
Impact Award 2019
Wie heeft de meeste impact in het presenteren en representeren van de Nederlandse agrarische sector? Ben of ken jij de ambassadeur die met zijn of haar optreden waardering oogst en de agrarische ondernemers aanjaagt, stimuleert en trots maakt?
Bart Kemp heeft de Impact Award 2019 gewonnen. Hij kreeg deze uitgereikt voor zijn bijzondere inspanning voor de Nederlandse boeren en tuinders.
Meer informatie >>

De vakjury

Juryvoorzitter

Aalt Dijkhuizen

Aalt Dijkhuizen (1953) is sinds 2014 Voorzitter van de Topsector Agri & Food. Verder is hij lid van diverse Raden van Commissarissen in de agri & food sector. Aalt Dijkhuizen is geboren en getogen op een melkveebedrijf. Is afgestudeerd in Agrarische Economie aan Wageningen Universiteit (1977) en promoveerde in de Economie van Dierziekten aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht (1983). In 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar in Wageningen. In 1998 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en werd Managing Director bij het toen beursgenoteerde Nutreco. Van 2002 tot 2014 was hij Bestuursvoorzitter in Wageningen.

Jurylid

Pierre Berntsen

Pierre is sinds 2006 Directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO Bank. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch en een aantal jaar werken voor de Gezondheidsdienst voor Dieren rondde hij zijn studie aan de Wageningen Universiteit af. Na zes jaar mengvoerindustrie stapte hij eind jaren negentig over naar ABN AMRO. Nu is hij het gezicht in de agrarische markt voor ABN AMRO. De positie en het inkomen van boeren en tuinders zijn belangrijke drijvers voor Pierre. Innovaties die dat verbeteren en voedselproductie verduurzamen verdienen daarom aandacht, aldus Pierre.

Jurylid

Jan Omvlee

Jan Omvlee (1954), geboren in Groningen, studeerde Agrarische Economie in Wageningen. Na het afstuderen in 1979 werd hij directeur bij het Nederlands Instituut voor de Afzetbevordering van Zaden van Groenvoedergewassen, waar hij zich met name richtte op de ontwikkeling van de markten in China en de voormalige Sowjet-Unie. In 1987 maakte hij de overstap naar het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, waar hij verantwoordelijk werd voor de wereldwijde export. Na 31 jaar bij Rijk Zwaan ging hij in juli 2018 met pensioen. Tegenwoordig vervult hij enkele adviesfuncties in binnen- en buitenland.