Aangeboden door accon■avm

Schenkingsvrijstelling eigen woning in 2018

13 Augustus 2018

Strenge hypotheekregels maken het, met name voor starters, soms lastig om een huis aan te kopen. En hoe financier je vervolgens het noodzakelijke onderhoud of de gewenste verbeteringen aan de woning? Een schenking kan dan de uitkomst bieden.

Voor schenkingen aan personen tussen de 18 en 40 jaar geldt in een eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling. Dat is in 2018 een bedrag van €100.800. Hierbij is de voorwaarde dat het bedrag aan de eigen woning wordt besteed. Zo gesteld lijkt de vrijstelling eenvoudig toegepast te kunnen worden. Voor een geslaagd beroep op deze vrijstelling dient men echter aan alle voorwaarden te voldoen.

Whitepaper Schenken voor eigen woning in 2018
In januari 2017 zijn we op een aantal voorwaarden van deze schenkingsvrijstelling ingegaan. Er zijn echter meer fiscale en juridische aspecten die belangrijk zijn bij de toepassing van de vrijstelling voor schenking. We herhalen graag de belangrijkste voorwaarden en lichten een aantal nieuwe aspecten van de schenkingsvrijstelling 2018 voor de eigen woning toe. U vraagt de whitepaper kosteloos aan via het formulier op onze website.

Advies
De schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is een zeer aantrekkelijke manier om vermogen belastingvrij over te dragen. Houd bij de schenking wel rekening met de fiscale voorwaarden en juridische gevolgen. Voor vragen over de vrijstelling of de aangifte schenkbelasting kunt u contact opnemen met uw adviseur van acconâ– avm. U kunt tevens gebruikmaken van het contactformulier op de website van acconâ– avm.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm via het aanmeldformulier. Volg ons ook op TwitterLinkedIn of Facebook!

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden