Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Investeringen? Raadpleeg de checklist bouw

4 April 2019

Heeft u bouw- of renovatieplannen op uw akkerbouwbedrijf? Dan weet u dat daar veel bij komt kijken: afspraken maken, de tekeningen bijwerken en daarbij moet er voldaan worden aan allerlei wettelijke eisen. Onze adviseurs zien dat de fiscale aspecten hierdoor onderbelicht blijven. Terwijl juist dit groot voordeel kan opleveren. Daarom heeft acconâ– avm voor u een 'checklist bouw' samengesteld.

De zogenoemde 'checklist bouw' bevat een overzicht van alle mogelijke investeringsaftrekposten en subsidies die gelden voor uw project, in uw regio. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

  • U kunt bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled beton een tariefvoordeel in de inkomsten- of vennootschapsbelasting ontvangen. Dit kan via de Vamil.
  • U kunt door een slimme verdeling van investeringen van een extra aftrekpost profiteren. Dit is mogelijk door middel van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).
  • Een ondergrondse wateropvang of een spoelplaats kan een tariefvoordeel opleveren in de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • U kunt het fiscale plaatje compleet maken met de inzet van zonnepanelen en ledverlichting.

Ontvang de gratis checklist
Wilt u ontdekken welke fiscale voordelen en subsidies gelden voor uw project? Stuur dan een e-mail naar akkerbouw@acconavm.nl. De akkerbouwspecialist in uw regio neemt dan contact met u op en deelt de checklist graag met u.

Meer tips vindt u in het dossier 'Tips voor Ruimte voor ondernemen'. Volg ons ook op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte!

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden