Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Hoe benut u stikstofruimte: intern of extern salderen

22 Juni 2021

Bent u als agrarisch ondernemer benieuwd naar de actuele kansen voor intern en extern salderen? Op 1 juli praten de specialisten van accon■avm u bij in een video-update. De belangrijkste juridische en strategische aspecten komen aan bod. U kunt uw vragen vooraf insturen.

Wilt u groeien in vee-aantallen? Dan kunt u alleen een vergunning aanvragen bij extern salderen. Voor intern salderen zijn wel alternatieven mogelijk.

Van intern salderen is sprake wanneer een agrarisch bedrijf dusdanig wordt aangepast (bijvoorbeeld door toepassing van innovatieve huisvestingsconcepten) dat er niet méér stikstofdepositie op Natura-2000 gebieden neerdaalt dan in de referentiesituatie. Naar verwachting worden de uitgangspunten voor de uitstootcijfers in de toekomst (naar beneden) bijgesteld. Dit biedt u als ondernemer op dit moment mogelijk meer ruimte. Het is verstandig om uw vergunning nú opnieuw te bekijken, zodat u de mogelijkheden voor ontwikkeling in uw bedrijf kunt veiligstellen.

Maar wat als u meer stikstofruimte nodig hebt en er geen opties zijn voor intern salderen? Wellicht doet zich een kans voor om stikstof aan te kopen en permanent meer stikstofrechten te verkrijgen. Hoeveel stikstofruimte van de saldogever kunt u benutten?

Programma
In de video-update gaan Juridisch Adviseurs Alies Pijnacker en Hebel Sikkema hier dieper op in. Wat zijn de mogelijkheden op dit moment en hoe kunt u hierop anticiperen? En wat is nu écht belangrijk voor de toekomst van uw onderneming?

Ontvang de video in uw inbox
Wat wilt u weten over intern en extern salderen? Meld u aan voor de accon■avm video-update en stuur uw vragen uiterlijk 24 juni in. U kunt zich hier aanmelden. Op 1 juli ontvangt u dan de video-update in uw inbox, waarin we zoveel mogelijk vragen beantwoorden.

Hebt u (nog) geen vragen? Meld u dan toch hier aan. Op deze manier ontvangt u de exclusieve video op 1 juli per e-mail.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze video-update? Of heeft u direct vragen voor onze adviseurs? Neem contact op met een accon■avm kantoor bij u in de buurt. We brengen u dan in contact met de juiste specialist.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief