Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Wat als… Levenstestament en bestuursopvolging

3 December 2021

U denkt er liever niet over na, maar wat als… u ziek wordt waardoor u niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Of overlijdt? Het geeft rust voor u en uw naasten als u afspraken maakt over (bestuurs)opvolging en (levens)testamenten.

Lees er meer over en ontdek waarbij accon■avm u kan ondersteunen.

Waarom nu iets regelen?
Stel dat u niets regelt en u wordt (tijdelijk) wilsonbekwaam. Dan kan alleen door tussenkomst van de rechter een waarnemer worden aangewezen die uw taken als eigenaar of bestuurder tijdelijk overneemt.

Onderneemt u in een bv? Bij overlijden zijn het uw erfgenamen die besluiten wie de bestuurder van de bv wordt. Als er onenigheid ontstaat tussen aandeelhouders, kan het zijn dat er geen nieuwe bestuurder wordt benoemd. En dat uw onderneming dus mogelijk stuurloos is. Dit is ook het geval zolang niet alle erfgenamen de nalatenschap hebben aanvaard.

Ook bij een eenmanszaak, vof of maatschap kan bij problemen tussen de erfgenamen de continuïteit van uw onderneming gevaar lopen. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat dit soort situaties kunnen ontstaan. Met een testament schept u helderheid over wie uw onderneming verkrijgt bij overlijden.

Lees meer over het vastleggen van uw opvolging en het levenstestament in de blog van juridisch adviseur Margriet de Wijk-Kuper.

Neem contact op
Wilt u hier meer over weten? Kom met ons in contact via uw accon■avm-adviseur, een accon■avm-kantoor bij u in de buurt, of maak gebruik het contactformulier op de website van accon■avm. Een specialist neemt contact met u op.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief