Shutterstock

Aangeboden door Green Farm Energy

Direct investeringsruimte met zonne-energie

17 Oktober 2019

Het dak van uw bedrijfsgebouw benutten of een hoger rendement op uw landbouwgrond? Investeren in zonne-energie is op dit moment zeer interessant. Green Farm Energy begeleidt agrariërs van A tot Z én biedt financiële zekerheid met 15 jaar vooruitbetaalde huur.

“De opbrengst van mijn grond is nu ongeveer 12 keer hoger dan hiervoor.” Aan het woord is voormalig rozenkweker Piet Koeckhoven. Op zijn perceel in de Haarlemmermeer, vlakbij Schiphol, staan lange rijen met zonnepanelen die op duurzame wijze energie opwekken. Het gaat om 2,5 hectare grond dat voorheen verhuurd werd voor akkerbouw. “Nu ligt de waarde van de grond vrij vast. Je weet wat je krijgt en het komt elk jaar terug. Het is voor mij een vorm van pensioen.”

Het perceel van de oud-ondernemer is onderdeel van een groot zonnepark, gerealiseerd door Green Farm Energy. Deze onderneming staat voor duurzame energieopwekking gericht op en in samenwerking met de Nederlandse boer. Green Farm Energy heeft jarenlange internationale ervaring in het realiseren van zonneprojecten en is van begin tot einde betrokken bij projecten, van de eerste communicatie en overeenstemming tussen alle betrokkenen tot en met het aanvragen van de vergunningen en de uiteindelijke realisatie en nazorg. Transparantie staat daarbij voorop.

Boeren die kiezen voor zonnepanelen op hun dak of grond worden door Green Farm Energy volledig ontzorgd. Bovendien profiteren zij van financiële zekerheid met indien gewenst 15 jaar vooruitbetaalde huur. “Het rendement is interessant”, beaamt koeckhoven. “Daarbij heb je er geen werk en kosten meer aan. Zorgen worden weggenomen.”
 

Lees en luister ook de ervaringen van anderen en ontdek uw mogelijkheden bij Green Farm Energy in 5 stappen.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox